11.11.2014 u 6:23 | Featured, Voće i povrće, Zdravlje | Komentara:

Jeste li pušač? Na prirodan način očistite pluća od nikotina i katrana.

Razne namirnice mogu nam pomoći očistiti pluća od katrana i spriječiti neugodne posljedice pušenja.

pluca-pusenje-ocistite

Pušenje ostavlja razne neugodne tragove na našem tijelu, a jedan od najopasnijih je onaj u plućima, gdje se talože katran i nikotin. Među raznim namirnicama koje čiste pluća, možda je i najjači selen, izuzetno moćan antioksidans koji se može naći u tuni, bakalaru i lososu, no jednako tako i u jajima i žitaricama. Preporučuje se konzumacija jaja i žitarica.

Kukuruz šećerac također ima antioksidativno djelovanje, no problem je u rasprostranjenosti GMO sorti, pa pripazite i jedite isključivo onaj za koji ste sigurni da je prirodnog podrijetla.

Đumbir se konzumira u obliku čaja od ribanog korijena i olakšava disanje izbacujući toksine iz pluća, a ujedno je i dobar dodatak jelima.

Bijeli i crveni luk sadrže više tvari s antikancerogenim učinkom, a izuzetno je koristan kod osoba koje imaju karcinom jer sprječava rast novih stanica raka.

Domaći recepti uključuju i čaj od borovih iglica kojim se ispiru usta i grlo, no njegovo blagotvorno djelovanje uključuje i izbacivanje toksina iz pluća. Pluća ćete dezinficirati i koprivom, bilo kao mladom salatom ili čajem, a od voća je najbolji saveznik naranča, puna kriptosantina koji djeluje preventivno protiv karcinoma pluća.

Izvor: zdravlje

Vaš komentar na članak: