05.10.2015 u 0:04 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Svakodnevno pijte po 100 ml ovoga i nećete vjerovati kojom brzinom ćete sniziti kolesterol!

Nije novost da su limun i peršin izrazito zdrave namirnice. No, ono što čine u kombinaciji vrijedno je prenošenja.

PHOTO:flickr/Kirinohana

PHOTO:flickr/Kirinohana

Naime, peršin je u svakodnevnoj pripremi hrane izvrstan saveznik zdravlja jer se jelima dodaje kao sitna nadopuna uglavnom radi okusa. No, time činimo mnogo i za svoje zdravlje.

Peršin sadrži dvije skupine posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu skupinu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u druge skupinu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmjerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa ga se preporučuje više konzumirati za sezone gripe i prehlada.

K svemu, peršinov se list pokazao kao izvrsno sredstvo u poticanju izlučivanja štetnih tvari iz našeg organizma i poticanju cirkulacije.

Dodamo li peršinu limun i napravimo od njih sok, dobit ćemo čudotvoran napitak koji smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi.

Recept za napitak

Sastojci:

- 1,5 litra vode
- 3 vezice peršina
- 1 kg limuna
- soda bikarbona

Priprema:

Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće s kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun narežite na kriške, a peršin usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u hladnjaku. Na koncu sve izmiksajte i ulijte u staklenku ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.

Izvor: atma/forhealthylifestyle.com

Vaš komentar na članak: