31.08.2016 u 6:23 | Kućni savjeti | Komentari

5 trikova iskusnih domaćica: uvijek čisto i uredno kupatilo

Kupatilo treba da bude naša oaza mira a ne mučno mjesto stalnog ribanja… evo kako da skratite posao i učinite kupatilo prijatnijim!

super-cisto-kupatilo

1. Namažite ogledalo pjenom za brijanje.

Namažite ogledalo pjenom za brijanje i zatim dobro obrišite i možete da zaboravite na zamagljena ogledala! Nakon otprilike tri nedelje ponovite postupak.

2. Nađite mjesta za policu.

Polica je odličan način da organizujete stvari kao što su peškiri, toalet papir, sredstva za čišćenje… Kako biste maksimalno iskoristili prostor, policu postavite iznad vrata.

3. Očistite slavine i tuš na prirodan način.

Ako imate osjećaj da vam je na slavini ili tušu slab pritisak, vjerovatno vam se u mrežici skupio kamenac. Kako biste riješili taj problem, alkoholnim sirćetom napunite najlonsku kesicui pričvrstite je gumicom za slavinu / tuš i ostavite preko noći. Sirće će otopiti kamenac.

4. Okačite korpice na štap od zavjese za tuš.

Ako vam treba više mjesta za odlaganje toaletnih potrepština, okačite korpice na štap od zavjese za tuš. Neće vam smetati, a to je odličan trik kada više ljudi koristi kupatilo: svako može da ima mjesto za svoje proizvode.

5. Napravite “zvučnik” od umivaonika.

Ako volite da se kupate uz muziku, a nemate zvučnike u kupatilu, jednostavno stavite svoj telefon ili drugi manji muzički uređaj u umivaonik i on će pojačati zvuk. Naravno, pazite da ga ne pokvasite.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: