02.05.2016 u 20:47 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Slasni doručak koji će potjerati kilograme

Važno je započeti dan dobrim doručkom, pogotovo ako želite izgubiti višak kilograma. U nastavku pronađite recept za doručak koji će pokrenuti vaš organizam.

burito-pixabay

Znanost je odavno potvrdila da je doručak važan obrok za sve osobe koje žele smršavjeti. Istraživanje u kojem je sudjelovalo 80 žena pokazalo je da obilniji doručak s više kalorija ne smeta dijeti. Dapače, pomaže nam da kontroliramo želju za hranom tijekom dana.

Ispitanice su bile podijeljene u dvije skupine. Prva skupina jela je visokokaloričan doručak, srednjekaloričan ručak i niskokaloričnu večeru, dok je druga skupina konzumirala obroke s obrnutom kalorijskom vrijednosti.

Nakon 12 tjedana ustanovljeno je da su žene iz prve skupine koje su jele visokokaloričan doručak smršavjele 2.5 puta više nego žene iz druge skupine s niskokaloričnim doručkom.

Loading...

BURRITO S JAJIMA, ŠPINATOM, RAJČICOM I GRAHOM

Važno je da se vaš doručak ne sastoji od praznih kalorija stoga posegnite za hranjivim jutarnjim obrokom poput ovog fantastičnog burrita punjenog ukusnom kajganom.

SASTOJCI

- 2 jaja
- 2 žlice kuhanog graha
- pola šalice nasjeckane svježe rajčice
- jedna šalica svježeg špinata
- 1 tortilla od cjelovitih žitarica
- malo maslaca ili maslinovog ulja
- sol
- papar po želji

PRIPREMA:

Izmutite jaja s prstohvatom soli. Rastopite maslac ili zagrijte maslinovo ulje. Na njega stavite jaja koja ste umutili s malo soli. Odmah dodajte grah, rajčicu i špinat. Malo promiješajte kako biste sjedinili sve sastojke i po želji začinite paprom. Kajganu prebacite na tortilju, smotajte je u ‘burrito’ i uživajte.

Ovaj doručak osigurat će vam sve nutrijente potrebne za početak dana, dati vam snagu i energiju.

Kalorije: 400
Proteini: 17.4 g
Vlakna: 9.7 g
Masti: 15.7 g
Ugljikohidrati: 36.8 g
Šećer: 3.2 g

Ako želite uspješno smršavjeti, zapamtite da ne smijete:

1. Preskakati doručak. Kada spavamo i ne jedemo, funkcije našeg tijela se usporavaju. Nakon buđenja naše tijelo sporo sagorijeva kalorije. Zato moramo prekinuti ‘post’ i unosom novih kalorija natjerati tijelo da radi brže. Bez doručka se u tijelu ne stvara dovoljno glukoze, a to je još jedan razlog zašto se osjećamo umorno i bezvoljno.

2. ‘Škrtariti’ kod doručka. Ako pojedete šnitu kruha s nekim namazom i popijete kavu, svom tijelu niste učinili nikakvu uslugu. Upravo suprotno, nakratko ste zavarali želudac, u organizam niste unijeli ništa hranjivo i za sat vremena opet ćete biti gladni. Tako se dovodite u situacije u kojima posežete za nezdravom hranom, grickalicama ili pecivima. Priuštite si dobar doručak jer on jamči da ćete se osjećati dobro tijekom dana.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: