19.12.2014 u 20:02 | Featured, Povrće, Zdravlje | Komentari

Crna rotkva – uklanjanje bubrežnog kamenca prirodnim putem

Ukoliko patite od bolova izazvanih zbog kamenca u bubregu pokušajte trčati stepenicama gore-dolje ili ležati u kadi vruće vode, na strani gdje se javljaju bolovi. Vruća voda je dobra jer ona opusti kanale što dovodi do smanjivanja ili potpunog nestanka boli.

d76bc8eba2b751b318136fd98ea51bc9_header-620x310

Da bi liječili bubrežni kamenac možete oprobati čaj od preslice. Ovaj čaj može otopiti i istjerati bubrežne kamence a priprema se od čajne žličice preslice (Equisetum arvense) koju stavljamo u 250 ml kipuće vode. Pustimo da vrije 5 do 7 minuta, procijedimo ga i pijemo. Na dan treba popiti 1,5-2 litre čaja, tri dana uzastopno.

Manje poznat a jako učinkovit lijek protiv kamena u bubregu je crna rotkva (Raphanus sativa). Naime, uočeno je da u krajevima gdje ljudi jedu crnu rotkvu nema pojave bubrežnog kamenca. Tako su stručnjaci došli do jednostavnog prirodnog recepta za borbu protiv kamenca, a to je 1 dl soka iscijeđen iz sirove rotkve koji se uzima natašte. Ovaj sok može istjerati kamence te spriječiti njihovo nastajanje.

Crna rotkva je pravi lijek za bezbolno topljenje kamena u bubregu i žuči. Ona se riba na sitni ribež i cijedi se sok koji se pije ali obavezno poslije jela jer je jako žestok i jak pa nije dobro za želudac da se pije prije jela. Sok se pije u dozi od 2,5 decilitra u toku dana najbolje ujutro i navečer poslije jela. Koristi se samo svježa crna rotkva koja ima dosta soka i potpuno crna zagasita, ne smije da ima bijelih površina po sebi. Rotkva se dobro opere, očisti vrhom noža od crvotočina ako ima i riba na sitni ribež toliko da se nacijedi 1,25 dcl soka ujutro i navečer poslije jela. Sok se procijedi kroz gazu i pije naiskap pošto je dosta jak, pripremi se jedna žličica meda ili pekmeza poslije pijenja tako da se odmah pojede i zalije vodom da bi se ublažio okus soka u grlu. Rotkva se koristi 20 dana i kamen jednostavno nestane. Ako ne sijete rotkvu kod kuće da bude svježa, onda kupite na placu 10-15 kila i pohranite u neku veću posudu u pijesak i zalijevajte vodom tako da bude stalno svježa. Rotkva će u posudi ponovo listati i imati će dovoljno svježine i soka. Glavni sastojak u rotkvi za topljenje kamena je upravo u kori rotkve tako da se ne smije nipošto guliti, nego cijela ribati na sitnu ribež pa cijediti, a ostatak može da se pojede kao salata.

Izvor: blogspot

Vaš komentar na članak: