Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

06.09.2017 u 19:34 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Pun mjesec ZAISTA utiče na naše zdravlje – evo i kako tačno!

Advertisement

Može vam zvučati kao sujeverje, ali uticaj Punog Mjeseca na ljude, životinje i stvari oko nas je stvaran.

pun-mjesec

Sigurno ste se nekad našli u situaciji da se osjećate razdražljivo i iritirano. Pri tom ne mislimo na PMS, već na stanje koje traje par dana i iz nekog razloga ga je teško objasniti. Kada pogledate unazad, kada vam se desilo da loše spavate ili se ne osjećate baš najbolje, da li je možda u tom periodu bio Pun Mjesec?

Neki ljudi primjećuju promene u ponašanju i osjećanjima koje ne mogu da objasne sve dok ne pogledaju u kalendar i vide da je to period punog mjeseca. To više ne predstavlja slučajnost, već je i naučno dokazano, piše elephantjournal.com. Kada je Mjesec pun dolazi do oseke zbog uticaja mjeseca na vodu. Kako je naše tijelo sastavljeno od 80 procenata vode, naučnici i atrolozi smatraju da se nešto slično dešava i našem tijelu, nešto poput oseke u tijelu koja utiče na mozak.

Uticaj Punog Mjeseca može se osjetiti preko bubrega. Kako su oni zaduženi za regulaciju tečnosti u organizmu, tokom ovih dana možemo primjetiti njihovu pojačanu aktivnost, kao i poremećaj u varenju i balansu hormona. Može se primjetiti i povećanje rizika od pojedinih bakterija kao što je kandida tokom ovog perioda.

Neki od simptoma koji se mogu javiti su: nadimanje, umor, prehlada, pad imuniteta, povećana glad, opstipacija ili dijattreja, škripanje zubima noću, iritacija, osip, poremećaj sna, oscilacije u težini, glavobolje.

Najpoznatiji parazit kome pogoduje Pun Mjesec je Blastocystis Hominis. On može da bude veoma uporan i često je povezan sa nekim autoimunim oboljenjima i drugim bakterijama. Simptomi koje on izaziva su migrene, lupanje srca i bol u leđima. Oni mogu da napadnu naš stomak i stvore nam probleme.

Ako želite da utvrdite da li i vas “muči” Pun Mjesec, ovo biste trebali da uradite. Počevši od danas, u narednih par nedelja pratite simptome kao što su temperatura, bol, problemi sa zdravljem koje imate i ocjenite njihov intenzitet skalom od 1 do 10. Počnite da pratite ove simptome i biležite kada su oni izraženi a kada ih nema. Posebnu pažnju obratite na period punog Mjeseca. Ako primjetite pogoršanje nekih simptoma, onda znači da ste u rizičnoj kategoriji i da morate da povedete malo više računa o sebi.

Izvor: telegraf

loading...

Vaš komentar na članak: