10.01.2017 u 16:04 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Istočnjačka tajna za život bez bolesti: Lijek od samo 3 sastojka!

Ne postoji ni jedan drugi prirodni sastojak u svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u organizmu osim kurkume. Ako budete koristitili ova tri sastojka svaki dan, gotovo sigurno ne postoji mogućnost dobijanja bilo koje vrste tumora.

istocnjacka-tajna-recept

Recept je sljedeći:

Pomješajte 1/4 kašičice kurkume sa pola kašičice maslinovog ulja. Pri tome dodati veći prstohvat svježeg crnog bibera. Ova tri sastojka pomješajte u šolji.

Možete konzumirati ovu samu mješavinu, ali i dodajte i u razna jela, supe i salate. Samo se uvjerite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da se ovi sastojci ne kuhaju previše, najbolje ih dodajte na samom kraju. Ako ih pijete same, pomješajte sa malo vode.

Ali šta tačno sprečava rak i širenje raka?

Svo znanje leži u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, što je jedna komponenta karija. Njene antiupalne sposobnosti su nevjerovatno moćne. Nema drugog prirodnog sastojka u svijetu koji je efikasniji za smanjenje upale u tijelu od kurkume.

Novije studije su otkrile da kurkuma sprečava mnoge vrste raka kao što je kolorektalni kancer, kancer prostate, kancer mozga. U eksperimentima primjenjenim na miševima, pokazalo se da su miševi izloženi kancerogenim hemikalijama razvili nekoliko vrsta raka.

Kurkuma ima samo jednu manu, a to je da je kurkuma teško razgradiva u probavnom traktu. Stoga, idealna kombinacija za liječenje i prevenciju raka je kurkuma sa biberom i đumbirom.

Biber prema istraživanjima povećava efikasnost kurkume za 200 odsto. Da bi se uspešno sprečio rak i uništile ćelija raka, ovu mješavinu treba koristiti svaki dan u mnogim prilikama.

Koristite ga što češće jer nema neželjenih efekata.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: