26.04.2017 u 10:05 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovaj magični melem od samo 2 sastojka rješava problem PROŠIRENIH VENA! (RECEPT)

Problemi s proširenim venama i venske tromboze su češći kod žena nego muškaraca, a mnogi pate od ovih tegoba.

prosirene-vene

Obično, skupljanje krvi u venama nastaje kada proširene i natečene vene spriječavaju protok krvi prema srcu. Proširene vene su uzrokovane oštećenih stijenki vena i venskih zalistaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenica.

Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog stojanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, oboljenja krvi, nedostataka fizičke aktivnosti, trudnoće ili višak kilograma.

Proširene vene također mogu dovesti do blokade u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i može se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjanjem nekih navika poput dugog sjedenja i stojanja.

Loading...

Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo ga popularnim i koristim kroz mnoge generacije.

Recept za proširene vene i trombozu

Sastojci:
- 1 baby sapun
- 1 čaša ovčijeg mlijeka

Način pripreme:

Prvo, samljeti beby sapun i pomiješati ga u mlijeko. Zatim, pripremljenu mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Smjesa treba držati u frižideru.

Druga alternativa je da se napravi oblog sa većom količinom smjese i stavite ga na nogu. Ovaj postupak treba uraditi na isti način, nanesite ga na problematična područja 3 puta dnevno.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: