11.01.2017 u 9:45 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Očistite crijeva za 24h: Izbacite nesvarenu hranu i otrove u rekordnom roku! (RECEPT)

Jednodnevna dijeta će učiniti da vaše tijelo zaboravi na praznično prejedanje

Crijeva-600x350

Praznična hrana jeste ukusna i lijepa, ali umije da stvori razne probleme ako se konzumira u neograničenim količinama. Ako ste preterali sa degustacijom praznične trpeze, vrijeme je da očistite organizam od nesvarene hrane i štetnih tvari.

Ovaj postupak čišćenja započnite već večeras:

Lan

Potopite 1 kašičicu sjemena lana u 1 decilitar mlake vode. Ostavite da lan nabubri 1 sat a zatim ovu smjesu pred spavanje pojedite, a vodu popijte. Veoma je bitno da svaku sjemenku “sameljete” zubima.

Lan je namirnica koja je u stanju da potpuno očisti vaša crijeva. Koriste je oni koji imaju lijena crijeva i veliki problem sa opstipacijom. Lan snadbeva tijelo vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Omega-3 masne kiseline prisutne su u jezgri lana i zbog toga ovojnica mora biti probijena da biste ih mogli iskoristiti (što znači da semenke morate da dobro sažvaćete).

Loading...

Jabukovo sirće

Čim se probudite popijte 1 čašu vode kojoj ste dodali 2 kašike jabukovog sirćeta. Nakon ovog pojedite jednu kašićicu meda pa popijte još jednu čašu vode.

Sirćetna kiselina u jabukovom sirćetu sprečava odlazak hidroklorne kiseline iz želuca. Tako se hrana lakše probavlja bez pojave refluksa, nadutosti i gasova, a ujedno leči zatvor i proliv. Istraživanja dokazuju da jabukovo sirće uravnotežuje apetit, pojačava osećaj sitosti i smanjuje želju za dodatnom hranom. Sirće čini dijete manje stresnima, jer istovremeno daje energiju i čisti organizam.

Limun

U bokal vode ili flašu (oko 1,5l vode) dodajte sok od 1 limuna pa tu vodu pijte tokom cijelog dana.

Gotovo da nema toga što limun ne može da popravi, poboljšaja, izliječi. Ovaj dragocijeni dar iz prirode sadrži limunsku kiselinu, kalcijum, magnezijum, vitamin C, bioflavonoide, pektin, limonin koji podstiču imunitet i bore se protiv infekcija.

Zeleni čaj

Danas nemojte da pijete kafu, već umjesto omiljenog napitka skuvajte zeleni čaj i pijte ga dva puta u toku dana.

On djeluje kao antioksidans i ublažava upalne procese, sprečavajući nakupljanje masti u centralnoj laboratoriji organizma – u jetri. Ako želite da očistite cijelo tijelo od toksina, počnite dan ispijanjem zelenog čaja.

Danas vodite računa o ishrani. Veoma je bitno da znatno smanjite količine hrane i da vodite računa šta jedete.

Naša preporuka je da za doručak pojedete jednu šnitu hleba sa džemom od šljiva i da popijete šolju zelenog čaja.

Za ručak možete da jedete varivo u neograničenim količinama, a večeru preskočite.

Ukoliko ste rešeni da potpuno očistite creva od toksina, danas nemojte da jedete ništa od industrijski prerađene hrane uključujući i slatkiše.

Učinite sebi uslugu i očistite creva od nesvarene hrane.

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: