19.03.2017 u 20:10 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Prije spavanja popijte ovaj napitak i riješit ćete svoj najveći problem (RECEPT)

Naše sveukupno zdravlje ovisi od našeg noćnog sna. San može odrediti kvalitetu života, jer dobar san pomože u zaštiti vašeg mentalnog i fizičkog zdravlje. Također podržava pravilan rad mozga, održava fizičko zdravlje i podržava rast i razvoj djece i tinejdžera.

banana-cimet

S druge strane, hronični san može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, utječe na sposobnost ljudi da reaguju, misle, rade, uče i komuniciraju. Prema podacima Instituta za medicinu u Americi, više od 50 miliona Amerikanaca pati od hroničnog nedostatka sna ili lošeg spavanje.

Ovaj članak će vam ponuditi najbolje rješenje u slučaju problema sa spavanjem. Pijte napitak od banane i cimeta sat vremena prije spavanja i riješit ćete se nesanice.

Sastojci:
- 1 banana
- 1/2 kaškice cimeta
- 1 l vode

Priprema:

Prokuhajte litar vode u loncu, u to isjecite bananu i kuhajte 10 minuta. Potom napitak prebacite u šolju od čaja i u to dodajte cimet za poboljšanje ukusa.

Loading...

Upotreba:
Konzumirajte ovaj čudesni napitak jedan sat prije odlaska u krevet.

Oba sastojka ovog pića su izuzetno korisna. Cimet je bogat esencijalnim uljima kao što su eugenol, phenylpropanoids koji su kemijski spojevi koji su odgovorni za cimetov slatki ukus i aromatični miris.

Također poboljšava cirkulaciju krvi i probavu koji može utjecati na vaš san. Osim toga, cimet je savršen sastojak za ovaj recept jer će poboljšati ukus i pomoći će vašem tijelu da se opusti.

S druge strane, banane su vrlo efikasan protiv nesanice jer su bogate aminokiseline poznate kao triptofan koji podiže nivo serotonina koji dokazano regulišu spavanja.

Osim toga, banane će također poboljšati vaše raspoloženje i kontrolirati apetit, a obzirom da su bogate kalijumom, željezom i kalcijom, mineralima, one mogu biti od velike pomoći kod nesanice.

Ipak, ako pijete ovaj napitak, a vi i dalje imate problema sa spavanjem možete imati neke ozbiljne probleme kao što su: anksioznost, nezdrava ishrana, nedostatak minerala.

Iako neke tablete za spavanje mogu pomoći ponekad, one ne mogu riješiti stvarni problem. Zbog toga, morate probati različite tehnike koje će pomoći vašem mozgu i tijelu da se opuste, konzumirajte zdravu hranu, smanjiti anksioznost.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: