02.05.2016 u 7:00 | Recepti | Komentari

Najbolji prirodni lijek za holesterol i trigliceride

Prirodni lijek za holesterol i trigliceride se preporučuje svima vama koji već dugo imate problema sa viškom masnoća u krvi, ali i osobama koje su potpuno zdrave – radi preventive.

persun-limun-napitak_600-590x411

Danas se povećan holesterol u krvi smatra za jedan od najvećih i najčešćih problema savremenog čovjeka. Previše sjedenja pred monitorom, neprekidno gledanje televizije, potpuni izostanak sportskih aktivnosti i rekreacije, manjak kretanja tokom dana, kombinovanje namirnica koje nije dobro, ishrana bogata štetnim transmasnim kiselinama, samo su neki od uzročnika za nastanak masnoća u krvi. One su više nego opasne po naše zdravlje jer uzrokuju probleme sa cirkulacijom krvi, kada usljed brojnih komplikacija može doći i do začepljenja vena, pa i do srčanog i moždanog udara, a posledično čak i do smrti.

U nastavku članka nudimo vam jedan izuzetni prirodni lijek za holesterol koji će vam svakako pomoći, ali samo ukoliko ste čvrsto odlučili da menjate vaše ustaljene životne navike u ishrani. Saznajte kako napraviti ljekoviti napitak od limuna i peršuna, koji se pokazao jako dobro za čišćenje krvnih žila od štetnih masnoća.

Ovaj narodni lijek za holesterol i trigliceride se preporučuje i svim osobama koje imaju problema sa cirkulacijom u nogama!

Loading...

Kako se pravi najbolji prirodni lijek za holesterol i trigliceride

Potrebni su vam sljedeći sastojci :

– 3 litra vode,
– 1 kilogram organskog limuna,
– Soda bikarbona – jedna vrećica,
– 5 do 6 vezica peršuna.

Da bi ste napravili prirodni lijek za holesterol najprije dobro operite limun u što hladnijoj vodi. Nakon čega treba da ga potopite u toplu vodu, u koju ste prije toga izručili sodu bikarbonu iz vrećice. Sada je potrebno da sačekate najmanje sat vremena kako bi limun omekšao. Sljedeće što trebate uraditi je da što sitnije isjeckate peršun i to zajedno sa stabljikom, a nakon toga isecite ilimun zajedno sa korom. Sada izručite naseckan limun i peršun u šerpu, preko njih sipajte tri litre vode, te lagano kuvajte narednih 2 do 3 sata, sve dok se oba sastojka fino ne raskuvaju i rastope. Poslije toga trebate dobro procijediti tečnost, a ljekoviti sirup koji je ostao u šerpi prespite u čiste teglice ili flaše. Obično ga ostane oko 1,5 litre. Kad ste ga presuli, dobro zatvorite i odložite u vaš frižider, podrazumjeva se, tek kad se malo rashladi.

Doziranje ljekovitog napitka

Ovaj prirodni lijek za holesterol i trigliceride dozira se svaki dan i to po jednu malu čašicu (onu rakijsku), najbolje ujutru, dok još niste doručkovali na prazan želudac. Terapiju sprovodite ravno 14 dana i vjerujte da ćete sigurno biti zadovoljni postignutim. Dobrih rezultata će sigurno biti, ali samo ako se pokrenete i u svakom drugom pravcu. Obavezno nakon ove kure, uradite i analizu krvi, kako biste utvrdil vaše vrijednosti prije i poslije terapije. Iskustva sa napitkom su više nego dobra, o čemu možete pročitati više na portalima o zdravlju, kao i sve posjećenijim društvenim mrežama. Interesuju nas i vaši rezultati sa ovim narodnim lijekom, te ih slobodno zapišite u komentarima, rado ćemo ih objaviti na blogu!

Preporuka je da što više hodate, najbolje je da šetate negdje van gradske vreve, pored rijeke u prirodi i šumi, vozite bicikl i radite makar lagane vježbe, jer tek će u tom slučajnu ovaj prirodni lijek za holesterol biti efikasan!

Izvor: zdravailepa

Vaš komentar na članak: