15.10.2014 u 23:29 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

Tri namirnice koje liječe zakrčene arterije, masnoću u krvi, infekcije i prehladu

Ovu priliku koristimo da vam preporučimo stari lijek porijeklom iz Njemačke narodne medicine. Radi se o napitku sastavljenom od bijelog luka(češnjaka), limuna, đumbira i vode.

Mnoge su koristi od ovog napitka – prirodnog lijeka. Radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim djelovanjem mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam.

ateroskleroza

Lijek je dobar za liječenje i prevenciju zakrečenja arterija. Također, dobar je za reguliranje povišenih masnoća u krvi, sprječavanje općeg umora organizma, sprječavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni lijek sprječava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog lijeka su:

Loading...

- 4 cijele veće glavice bijelog luka
- 4 kompletna limuna sa korom
- manji korijen đumbira (cca 3-4cm) ili dvije jušne žličice
- 2 litre čiste vode

Limun dobro operite pa ga isijecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte otopinom octa i vode. Ogulite bijeli luk i skupa sa limunom i đumbirom ubacite u blender.
Limun dobro operite pa ga isijecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte otopinom octa i vode. Ogulite bijeli luk i skupa sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu , uspite dvije litre vode i zagrijte sve skupa uz miješanje do točke ključanja. Odmah prije nego smjesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i napunite u staklene boce.

Ovaj ljekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Kura liječenja traje 3 tjedna uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jednog tjedna, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 tjedna korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutralizirati će miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lijekom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe te da im vraća energiju i snagu tako ih podmlađujući jer nakon nekoliko tjedana poboljšava njihovu cirkulaciju.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot

Vaš komentar na članak: