06.01.2015 u 16:57 | Featured | Komentari

Ovih šest proizvoda morate pod hitno prestati kupovati: 100 posto su GMO!

Jeste li se ikad zapitali koje kompanije morate izbjegavati jer ili proizvode hranu niske kvalitete ili krše propisane standarde pri proizvodnji iste? U nastavku članka vidjet ćete šest velikih igrača prehrambene industrije za koje vam je najbolje da ih počnete bojkotirati.

U dosta navrata pisali smo o pogubnom učinku GMO-a na zdravlje. GMO se pokušava na sve načine ugurati i na hrvatska polja, zato su potrebne informacije o štetnosti te umjetno stvorene hrane. Brojna istraživanja objavljena su daleko od očiju javnosti, a dokazala su kako je GMO poguban, donosi ljudima razna oboljenja, od alergija do karcinoma, pa čak i neplodnosti. Ovo je popis 6 kompanija koje 100 posto koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.

No-GMO4

1. Pepsi

Ova ogromna kompanija je svoje potrošače isfrustrirala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsjetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 dolara kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod ‘Naked Juice’ 100%-ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.

2. Kellogg’s

Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 millijuna dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su ”prirodni” i kako u njima nema umjetnih dodataka. Laboratorijskim istraživanjem pronađeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim prozvodima koristi 100% GMO kukuruz.

3. General Mills

“Ne koristimo genetski modificirane sastojke u izvornim pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvijek bila cijela zrna zobi – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog škroba u kuhanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi okusa. Naš kukuruzni škroba dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske”, naveli su iz General Millsa. No, stvarnost je sasvim drugačija. Kompletnoj GMO zabrani pogoduje tek dva posto dioničarstva tvrtke. GM-ov direktor je naveo kako “ne vidi problema što u Sjedinjenim Američkim Državama proizvodi izrastaju iz biotehnoloških usjeva”.

4. Nestle

Ova tvrtka stavlja GMO u dječju hranu. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi, tvrtka je bila prisiljena ukloniti GMO iz prehrane za dojenčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji tvrtke.

5. Hershey’s

Koliko će vam se jesti čokolada nakon što saznate da Hershey’s donirao 800.000 dolara za poraz prijedloga California prop 37 i Washington I-522 – da se označavaju GMO proizvodi? Hersehey’s tvrka je donirala i 500.000 dolara za poraz ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Coloradu! Tvrtka ima samo jedan organski brand: Dagoba.

6. Coca Cola

Ovo carstvo gaziranih sokova zarađuje milijune na tome da vaši zubi trunu od konzumiranja GMO-om napumpanih sokova. Također koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u cijelosti proizveden od GMO-kukuruza!

Izvor: realfarmacy

Vaš komentar na članak: