05.12.2016 u 7:37 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

Riješite se BOLA ZAUVIJEK i to za samo JEDNU sedmicu – zglobovi, noge i leđa

Davno sam pročitala savjet jednog vojnog ljekara o tome kako održati zglobove u dobrom stanju i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih. Provjerila sam na sebi, svojim prijateljima i uvjerila sam se da je ovaj recept zaista – čudo!

bol-ledja-noge

Ovaj recept ću podijeliti sa vama, koji imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu, piše portal uspesnazena.com!

Recept glasi ovako:

Kupiti u bilo kojoj prodavnici 150 gr bilo kojeg jestivog želatina, sa voćnim ukusom ili bez, svejedno ( 150gr – za kuru liječenja od mjesec dana). Uveče sipajte 5 gr želatina (dvije ravne kašikice) u četvrt čaše sa hladnom (iz frižidera) vodom. Pomiješajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera). Želatin ce nabubriti i pretvoriće se preko noci u žele. Ujutru popijte smjesu na prazan stomak. Mozete dodati sok, vodu sa medom ili pomiješati smjesu sa jogurtom ili kiselim mlijekom. Ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara.

Funkcioniše tako, da ljudi koji su se žalili na bolove u zglobovima, leđima, nogama, bolove u kičmi, vratu itd., poslije sedmicu dana prestaju da ih primjećuju!

Loading...

Kurs liječenja je mjesec dana. Ponoviti za 6 mjeseci. Ovo je način da se obnovi „podmazivanje“ zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u našem organizmu povezano.

Jedino „NE“ – mnogi ne vjeruju. Skupi lijekovi protiv bolova puni hemije za nekoga su jedino rješenje, a tako „primitivno“, nezahtjevno liječenje ne uliva povjerenje.

Zasto je želatin toliko koristan za zglobove?

Želatin – proizvod životinjskog porijekla, dobijen u rezultatu prerade vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavica, je ustvari kolagen u najčistijem obliku. Pozitivno djeluje na stanje unutrašnjih vlakana i sitnih sudova. U sebi posjeduje dvije aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva. Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, sto je veoma važno kod bolesnih zglobova.

Želatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

  • jaca zglobove i srcani misic
  • poboljsava metabolizam
  • povecava mentalnu sposobnost
  • odrzava zdravo stanje koze
  • daje elasticnost i snagu tetivama i ligamentima
  • sprjecava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
  • dovodi do poboljsanja rasta i strukture kose i noktiju
  • nezamjenjiv kod displazije

Iz licnog iskustva mogu vam reci da su zaista za samo 7 dana prestali bolovi u kicmi i ukocenost u vratu, koje sam osjecala vec mnogo mjeseci, jer moj posao vezan je za duze sjedenje za racunarom. Poslije kursa lijecenja od mjesec dana osjecala sam se mnogo bolje, bolovi u leđima su nestali!

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: