18.06.2016 u 8:26 | Featured | Komentari

NAJVIŠE IH KONZUMIRATE: OVE namirnice uzrokuju neugodne tjelesne mirise

Neke određene namirnice ispuštaju svojstva koja vam isparavaju kroz kožu.To ponekad može biti i neugodno. Ovo je popis nekih namirnica na koje trebate obratiti pozornost.

znoj

Ako niste u mogućnosti oprati zube baš svaki put kada bi htjeli, uzmete vodicu za usta ili žvakaču gumu. Problem riješen. Međutim, što je s hranom koja uzrokuje tjelesne mirise? Neke određene namirnice ispuštaju svojstva koja vam isparavaju kroz kožu.To ponekad može biti i neugodno. Ovo je popis nekih namirnica na koje trebate obratiti pozornost.

Crveno meso

Ono spada u grupu teško probavljivih namirnica. Potreban mu je duži period razgradnje te se u crijevima zadržava dulje i tada dolazi do ispuštanja raznih toksina u krvotok što izaziva neugodan miris cijelog tijela.

Mliječni proizvodi

Jako volimo piti mlijeko i koristiti ga u raznim varijantama, no pretjerano konzumiranje bilo kojeg mliječnog proizvoda uzrokuje problem s razgradnjom.

Češnjak

Bijeli luk je poznat po svojem nimalo ugodnom mirisu. Ipak, njegova dva glavna sastojka, alin i alicin utječu na neugodne mirise. Kada se razgrađuju ova dva sastojka koja su zapravo zdrava, oslobađa se sumpor koji izlazi kroz pore kože.

Jetrice, plodovi mora…

Namirnice koje sadrže aminokiselinu trimetilamin su jaja, jetrice, plodovi mora, grah i kikiriki. Naime oni se jako teško razgrađuju u našem tijelu. Neugodan miris uzrokuje upravo nakupljanje aminokiselina, prenosi zadovoljna.dnevnik.hr.

Kupusnjače

Najveću koncentraciju sumpornih tvari sadrže brokula, prokulica i kupus. U te tvari spadaju sulforafan i izotiocijanat. Njihov utjecaj na organizam je zdrav, no pretjerano konzumiranje uzrokuje neugodne mirise.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: