30.09.2015 u 19:32 | Featured, Zdravlje | Komentari

Ne ignorirajte znakove! Bolesti koje se kriju iza promjena na vašem licu

Naše tijelo je ogledalo našeg zdravlja. Koža, kao najveći organ, često nam šalje poruke o tome kakvi se zdravstveni problemi kriju u tijelu. To se pogotovo odnosi na kožu lica tj. na njezinu boju na tom području tijela. U nastavku pogledajte na kakve eventualne zdravstvene probleme upućuje određena boja

lice-koža

1. Crvena – obično je ova boja lica samo reakcija na stres, ljutnju, anksioznost i neko drugo ekstremno emotivno stanje ili pak hranu i piće koje smo unijeli u organizam.

Međutim, kronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.

“Kronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.”

Loading...

2. Narančasta – problemi s gušteračom i slezenom

3. Žuta – žućkasto lice je tiho upozorenje da vaša jetra i žuč ne rade kako spada.

4. Zelena – veliki unos lijekova, problemi s probavom i radom krvožilnog sustava. Također može biti znak hipokromne anemije tj. nedostatka željeza u krvi.

Ovo zdravstveno stanje nekada se nazivalo kloroza jer je zbog njega koža dobivala specifičnu zelenkastu boju na temelju koje se je postavljala dijagnoza anemije.

5. Plava – mjestimično modra koža može biti znak cijanoze, zdravstvenog stanja do kojeg dolazi zbog povećanja koncentracije hemoglobina u tijelu tj. manjka kisika.

Methemoglobinemija je nasljedna ili stečena bolest koju uzrokuje methemoglobin, hemoglobin koji na sebe ne veže kisik i također uzrokuje plavkastu boju kože.

6. Bijela i blijeda- Blijedo lice i obrazi znak su oslabljenih žlijezdi i neaktivne jetre. Osim na anemiju, upućuju i na oslabljeni imunološki sustav. Bijele mrlje na licu mogu biti znak problema s bubrezima.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Vaš komentar na članak: