02.11.2014 u 17:08 | Kako smršati, Voće i povrće, Zdravlje | Komentari

Zahvaljujući ovom receptu, dnevno se smanjuje obim struka za 1 cm!

Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid”, tvrdi dr Stefanovska. Glavni sastojci ovog recepta su svježi hren, neprskani limuni s korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, prije recepta, kratko osvrnuti na hren.

23984_31_iff-590x504

U ishrani se najčešće upotrebljava koren hrena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalij, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcija, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) hren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari.

Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.

Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima. Svjež koreijn može se koristiti preko cijele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pijesak ili drži u podrumu.

Ako imate veći korijen, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće. Ako želite da vam izrendani hren ostane svjež i nakon tri nedelje, pomiješajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, hren može stajati u frižideru do 3 sedmice.

Recept za melem za mršavljenje dr Stefanovske

Sastojci

- 125 gr hrena,
- 3 neprskana limuna,
- 3 kašike meda.

Postupak:

Izmiksujte u čoperu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksujte i pomiješajte sa hrenom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmješajte. Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.

Izvor: slatkoslanisvijet

Vaš komentar na članak: