01.11.2015 u 11:04 | Recepti, Zdravlje | Komentari

TEŠKI METALI U ORGANIZMU UZROKUJU MNOGE POREMEĆAJE: OČISTITE SVOJ ORGANIZAM

Teški metali u organizmu umiju da uzrokuju cijeli niz nepovoljnih simptoma , a da neki od nas toga nisu svjesni jer i ne primjećuju u svojoj svakodnevici.

korijander

Pomislite samo kako bi bilo dobro da ujutru ustajete lako,imate puno energije te vam ne nedostaje pažnje i koncentracije na vašem radnom mjestu.

Vjerujemo da biste bili i puno bolje raspoloženi,nema jake glavobolje,bolova u vratu i ramenima, zglobovima, na vašem licu bi najčešće bio osmjeh. Kako to postići ?

TEŠKI METALI U ORGANIZMU POSLJEDICE

Svakodnevno dolazimo u kontakt sa njima jer se nalaze svuda oko nas: teški metali u vodi za piće, hrani, vazduhu, sredstvima za ličnu i kućnu higijenu nisu nikakva novost. Važno je znati da njih nije moguće izbjeći u potpunosti, a kada se natalože u našem organizmu, mogu da uzrokuju veoma ozbiljne zdravstvene probleme i tegobe.

Stoga i ne čudi što velik broj ljekara, stručnjaka, nutricionista i fitoterapeuta preporučuju redovno sprovođenje kura detoksikacije koje će osloboditi naše tijelo svih ovih štetnih materija.

KORIJANDER PRIRODNI DETOKSIKATOR

Korijander je jedan od najjačih prirodnih detoksikatora. Najbolje je koristiti ga u svježem stanju, kao dodatak ljekovitim supama i salatama. Da bi se teški metali u organizmu uspešno ostranili preporučuje se veoma efikasan namaz od korijandera koji treba konzumirati svakodnevno najmanje dvije nedelje.

Recept za čišćenje organizma : Izblendati 2 manja čehna bijelog luka, jednu solju svježeg lista od korijandera, 2-3 supene kašike svježe cijedenog soka od limuna, pet kašika maslinovog ulja i prstohvat nerafinisane morske soli.

Ovako dobijena pasta od korijandera treba da se čuva u staklenoj teglici u frižideru.

Izvor: dijetamesecevemene

Vaš komentar na članak: