26.09.2018 u 13:15 | Zdravlje | Komentari

TAMARA JE SVAKI DAN JELA ČEN BIJELOG LUKA NEDELJU DANA: Već pri prvom zalogaju sve se PROMIJENILO, a onda je uslijedio ŠOK za moje tijelo

Novinarka Tamara Pridžet, čitajući o blagodetima bijelog luka, odlučila je da ga jede svaki dan nedelju dana i da vidi šta će joj se desiti i koliko će joj pomići u njenom zdravlju.

bijeli-luk

“Svaki ljekar će vam reći da je beli luk uvijek zdrav, ali sirov je najzdraviji. Tako sam riješila da ga unosim u tom obliku nedelju dana, i evo kako je prošlo.

UMALO DA POVRATIM

Prvi dan prošao je bez problema. Za večeru sam imala jagnjetinu, pirinač, malo povrća i par čenova bijelog luka. Malo sam varala jer luk nije bio sirov već izgrilovan, ali mislila sam da je i to dovoljno dobro za prvi dan. I bilo mi je super

Loading...

Drugi dan je već bio druga priča. Taman sam htjela da uveče legnem da spavam kad sam se sjetila svog bijelog luka. Vratila sam se u kuhinju i oljuštila jedan čen. Pojela sam ga tako, bez ičega, kao krišku jabuke. U početku je bilo u redu, a onda je uskoro stomak počeo da me boli. Vratila sam se u krevet, boreći se da ne povratim.

Smrdilo mi je iz usta

Kad sam čak i ja mogla da osjetim zadah belog luka, ne smijem ni da pomislim kako je bilo ostalima. Prala sam zube bjesomučno i ispirala grlo tečnošću, ali ništa nije pomagalo. Sve u ime zdravlja!

Glava me je stravično boljela

To je jedno od zapanjujućih otkrića poslije mog eksperimenta. Baš uvijek kad bih pojela čen bijelog luka, poslije dva minuta glava bi me nesnosno zaboljela. Kasnije sam saznala da bijeli luk kod pojedinih ljudi zaista može da izazove migrene, ako su već skloni njima.

Velika nužda je bila strašna

Kao i sa zadahom (mogli ste da me osjetite prije nego što me vidite), mogli ste i da osjetite da sam ja bila u toaletu. Pretpostavljam da sam uz pomoć bijelog luka izbacila tonu toksina iz sistema.

Da li mi se desilo čudo?

Očekivala sam čuda – da ću, ne znam kako, smršati, ojačati, da će mi koža blistati, ali nažalost ništa se spektakularno nije desilo. Što, naravno, ne znači da se ne bi desilo da sam izdžala malo duže, ali zaista nisam mogla. Sve u svemu, bijeli luk mi, naravno, ostaje na meniju, ali kada ga se ja uželim.

Izvor: kurir

Vaš komentar na članak: