11.07.2017 u 10:23 | Recepti, Zdravlje | Komentari

SPAS ZA DIJEBETIČARE: Ona je koristeći OVU BILJKU potpuno regulisala nivo ŠEĆERA u krvi!

Osbe koje imaju dijabetes moraju redovno uzimati propisanu terapiju i naravno hraniti se zdravo. Ne vrijedi vam da uzimate lijekove, ako se nećete zdravo hraniti.

biljka-diabetes

Inače se treba paziti šta se jede, a pogotovo ako ste dijabetičari. Zbog nepridržavanja možete oslijepiti, ostati bez noge, ruke, pa čak i umrijeti. Zato pazite. To se neće dogoditi ako se pridržavate.

Vi možete sasvim normalno živjeti sa dijabetesom, samo ako vodite računa o sebi. Naviknut ćete se na režim ishrane. Pa tako bi se i zdrave osobe trebale hraniti. Naravno i krećite se dovoljno.

Također, nosite udobnu obuću jer su stopala dijabetičara vrlo osjetljiva. Svaka mala rana sporo zarasta i može se pretvoriti u veću. Razmislite šta vam je bolje, da se prejedate i umrete ili da jedete zdravo i živite sasvim normalno.

Ovdje ćemo vam pokazati biljku koja vam može pomoći da snizite šećer u krvi. I pored konzumacije ove biljke morate se zdravo hraniti i uzimati terapiju. Ova biljka vam može pomoći i kao preventiva dijebetesu.

Radi se o korijenu čička. Skuhajte ga prije upotrebe. Regulisat će holsterol i šećer u krvi. Djeluje kao antioksidans, čisti organizam,nije kaloričan. Izbjegavajte korijen koji je izgubio prirodnu boju.

Probajte, informišite se, ne padajte u očaj jer se sa dijabetesom može normalno živjeti.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: