07.05.2015 u 23:39 | Recepti, Zdravlje | Komentari

PUŠITE I ŽELITE OČISTITI PLUĆA? Isprobajte ovaj doslovno ČUDESNI ELIKSIR!

Crveni luk je pogotovo učinkovit u sprječavanju raznih respiratornih infekcija.

PHOTO:en.wikipedia.org

PHOTO:en.wikipedia.org

Prestati pušiti sigurno nije jedna od stvari koja većini polazi samo tako za rukom. Međutim, ako još uvijek niste spremni na ovako ”radikalan” korak, predlažemo da u svakodnevnu ishranu uvrstite neke od sljedećih namirnica!

LUK

Već su naveliko poznate mnogobrojne blagodati crvenog i bijelog luka. Ove namirnice imaju i antikancerogeno svojstvo i odlična su preventiva za mnoga maligna oboljenja. Crveni luk je pogotovo učinkovit u sprječavanju raznih respiratornih infekcija.

ĐUMBIR

Ovaj staroistočni začin od davnina je poznat po svom čudesnom ljekovitom djelovanju. Đumbir je također bitan za izbacivanje sekreta nakupljenog na plućima zbog pušenja.

KURKUMA

Ovaj nevjerojatni žuti začin obiluje vitaminima i mineralima, a sadrži i ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje pa je zbog toga veoma poželjno uvrstiti ovaj začin u svakodnevnu prehranu.

RECEPT ZA ELIKSIR

Za čudesni sirup protiv kašlja i za čišćenje pluća bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • 400 g crnog luka,
  • 1 l vode,
  • 400 g šećera,
  • 2 žličice kurkume,
  • očišćeni manji korijen đumbira.
  • PRIPREMA

    U lonac stavite kuhati vodu i šećer. Dodajte očišćeni crni luk, izrezan na četvrtine i naribani korijeen đumbira (veličine palca). Dodajte kurkumu i kada provrije, smanjite temperaturu. Kuhajte dok se količina dvostruko ne smanji. Procijedite, stavite u čistu staklenu teglu, a kada se sasvim ohladi, držite ga u hladnjaku. Uzimajte po dvije jušne žlice ujutro (na prazan želudac) i navečer dva sata prije zadnjeg obroka.

    UPOZORENJE: Prije nego što krenete konzumirati neki lijek, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

    Izvor: dnevno

    Vaš komentar na članak: