22.05.2015 u 22:26 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Popijte ovaj napitak prije spavanja za izvanredne dobrobiti!

Bliži se vrijeme počinka te je dobar trenutak da se podsjetimo na ovaj nevjerojatan napitak koji možete popiti prije spavanja!

zlatno-mlijeko

“Zlatno Mlijeko” je predivan, ukusan i nevjerojatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

U kombinaciji sa crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.

Dodatne prednosti:

Protuupalno djelovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
Jača imunitet
Anti – kancerogen
Pomaže u održavanju razine kolesterola
Potiče probavno zdravlje
Detoksikator jetre
Regulira metabolizam i kontrolu tjelesne težine
Visoki krvni tlak
Memorija i mozak
Različiti uvjeti kože
Neurološki poremećaji
Smanjuje trigliceride
Dodavanje crnog papra u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog papra. Da, dobro ste pročitali, miješanjem kurkume i crnog papra zajedno, povećava se tjelesna apsorpcija kurkume za 2000% !

Loading...

Zlatno mlijeko

Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci:

- 1/4 šalice praha kurkume
- 1/2 žličice mljevenog papra
- 1/2 šalice filtrirane vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru .

Korak 2 – Zlatno mlijeko

Sastojci:

- 1 šalica bademovog mlijeka (mlijeko od konoplje ili kokosa su također dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mlijeko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mlijeko od krave koja nije nasilno tretirana)
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1/4 žličice ili više paste od kurkume
- med

Priprema:

Kombinirajte sve sastojke, osim meda u loncu za kuhanje. Uključite vatru na srednju jakost. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dopustite da prokuha. Dodajte meda po želji.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: