23.06.2016 u 7:18 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovako napravljen KVAS OD CVEKLE liječi skoro sve bolesti: Spašava i nakon hemoterapije i lijekova!

Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka koji je vrlo koristan, a sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Dobiva se fermentacijom starog kruha i /ili cvekle.

kvas-od-cvekle-650x326

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle onemogućuje razvoj malignih tumora, čisti jetru i organizam od toksina i drugih “otpada”, otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak (smanuje ga) na duži vremenski period, koristan je i kod ateroskleroze.

Ja sam kvas od cvekle, po ovom receptu, koristila za čišćenje jetre (nakon agresivne kemoterapije). Proces pripreme nije težak, dostupan je svakome.

Za pripremu ljekovitog kvasa od cikle bit će potrebno:

Sastojci:

– Staklena tegla od 3 litre (još bolje je glinena posuda, ako imate)
– 700 gr sirove oguljene cikle
– 2 žlice brašna ili 2 komada starijeg raženog ili crnog kruha
– 200 gr šećera (može i med ili neki po želji zaslađivač)
– 100 gr grožđica

Loading...

Priprema:

– Uzeti svježu opranu ciklu, oguliti i isjeći je na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu

– Dodati grožđice, 2 žlice brašna i 200 gr šećera

– Staklenku napuniti hladnom prokuhanom vodom i promiješati (neki stavljaju vodu od kiselog kupusa ili sirutku)

– Staklenku pritvoriti plastičnim poklopcem ili još bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas “diše”) i ostaviti na toplom mjestu na 6-7 dana da fermentira

– Dva puta dnevno miješati sadržaj staklenke i po potrebi skidati pjenu

– Nakon 7 dana smjesu dobro procijedite kroz gazu i dobit ćete kvas od cikle. Bacite ostatak.

Okus je blago kiseo, slankast i zemljan, tijelu ugodan, odlično alkalizira krv.

Konzumacija i čuvanje:

Piti po 3-4 jušne žlice 3 puta dnevno prije obroka. Popijte sav vaš kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista! Kvas čuvati u hladnjaku.

Moguća je pojava rijetke stolice. Organizam se čisti, zato su prisutne blage popratne reakcije.

O metodi:

Ovu metodu primjenjuju liječnici u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Poslije prve popijene staklenke kvasa kod mene se stabilizirao tlak. Kada preporučujem kvas od cikle po ovom receptu prijateljima, upozoravam ih na to da prilikom čišćenja mogu krenuti pijesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače, ovaj kvas od cikle vrlo dobro čisti jetru i bubrege.

Kontraindikacije:

Kvas nije preporučljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme s gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju nužna je konzultacija liječnika. Morate biti pažljivi ako imate nizak tlak.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: