04.06.2017 u 10:16 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovaj začin iz vaše kuhinje može izliječiti vaša LEĐA bolje od bilo kojih lijekova ili operacije! Provjereno…

Ozljede kičme mogu uzrokovati frakture i kompresije kralješaka, što može razbiti i uništiti živčane stanice koje nose signale gore i dole između leđne moždine, mozga i ostatka tijela. Ozljede kičme mogu imati razarajuće i često trajno oštećenje, ali nova studija otkrila je da kurkuma može biti ključ za siguran i učinkovit oporavak.

ledja-kurkuma

Aktivni sastojak u kurkumi, Kurkumin, ima mnoge zdravstvene prednosti. Ima jak protuupalni učinak na cijelo tijelo. Toliko je moćan da su studije pokazale da je dosta učinkovitiji od nekih protuupalnih lijekova. Blokira molekule poznate kao NF-kB, za koje se vjeruje da igraju važnu ulogu kod mnogih hroničnih bolesti.Kurkumin je također snažan antioksidans koji ima sposobnost neutralizirati slobodne radikale u tijelu koji mogu uzrokovati štetu.

Kurkumin također povećava aktivnost antioksidativnih enzima u tijelu, a služi i borbu protiv slobodnih radikala, te blokira slobodne radikale iz oštećenih stanica, dok potiče antioksidativni mehanizam tijela za jačanje imuniteta.

Kurkumin je povezana s poboljšanjem funkcije mozga i smanjuje rizik od oboljenja mozga, kao i bolesti srca, a pomaže u prevenciji i liječenju raka. Kurkumin je također poznat kao djelotvoran prirodni lijek za artritis i može biti koristan za liječenje depresije.

Podijelite ovo sa vašim prijateljima kako bi i oni bili upućeni u nevjerovatne zdravstvene prednosti konzumiranja kurkume!

Izvor: biljna-medicina

Vaš komentar na članak: