25.04.2015 u 10:42 | Ljepota, Zdravlje | Komentari

Top 4 kućna lijeka protiv bradavica

Bradavice mogu biti posljedica virusnih infekcija; do sada je identifikovano 120 tipova. One se uglavnom pojavljuju na laktovima, koljenima, prstima i licu. Donosimo par kućnih lijekova koji vam mogu pomoći da ih se riješite. PS: Ukoliko kućno liječenje ne pomaže, najbolje je da se obratite doktoru.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Bijeli luk

Zbog svojih antivirusnih svojstava, bijeli luk se smatra jednim od najjednostavnijih i najdjelotvornijih kućnih lijekova protiv bradavica. Potrebno je da zdrobljeni luk nanesete na bradavicu i zamotate zavojem. Zavoj skinuti nakon 24 sata. Kod “težih” slučajeva, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta.

Ulja

Esencijalna ulja, poput ulja čajevca ili ricinusovog ulja takođe pomažu da se riješite bradavica. Štapić za uši namočen u ulje čajevca treba svakodnevno nanositi na bradavicu sve dok ona ne nestane. Ricinusovo ulje treba utrljati u bradavicu i zamotati zavojem. Ovaj metod vam može pomoći da se riješite bradavice u vremenskom periodu od tri do pet sedmica.

Aloe vera

Još jedan od efikasnih lijekova za uklanjanje bradavica je krema ili gel aloe vere. Potrebno ga je redovno nanositi na bradavicu sve dok ona ne nestane.

Kora od banane i sirovi krompir

Jedan od popularnijih načina da se riješite bradavice je nježno trljanje kore banane o bradavicu dva do tri puta dnevno. Takođe, željeni rezultati se mogu postići i ako nježno trljate svjež krompir (presječen) o bradavicu. Bradavica bi trebala nestati nakon dvije sedmice.

Izvor: minimagazin

Vaš komentar na članak: