08.05.2017 u 11:01 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ostavite vaše lijekove i počnite piti OVAJ napitak odmah: Vaše zdravlje će biti PERFEKTNO!

Da bismo bili zdravi, trebamo se zdravo hraniti, unositi dovoljno vitamina, minerala, proteina, te ostalih hranljivih materija. Budite svjesni da zdravom ishranom možete izliječiti najteža oboljenja, ali ih i spriječiti.


lijek-baba

Kurkuma je jedan od najdzravijih začina. Kurkuma sadrži kurkumin koji posjeduje mnoga zdravstvena svojstva, ima antibakterijsko, antiupalno, čak i antikancerogeno djelovanje. Dokazano je da kurkuma može ubiti ćelije raka i zato je mnogi koriste za liječenje, ali i prevenciju te bolesti.

Dodajite je hrani, ako je dodajete u kuhanje, dodajte je u lonac pred sami kraj kuhanja. Veoma je dobro da je pijete sa čašom vode, ujutru na prazan stomak.

Pijte po jednu čašu dnevno i primjetit ćete poboljšanje. Stavite kašiku kurkume u čašu vode, a možete dodati i malo meda i limuna. Kurkuma će dobro djelovati na srce, liječenje raka, jačanje imuniteta, liječenje kožnih bolesti(npr. psorijaze), čisti jetru..

Možete je koristiti da masirate bolne dijelove tijela, a pomoći će kod bolova u zglobovima i artritisa. Pomoći će vam da što brže izgubite višak kilograma. Pijte ovaj napitak jednom dnevno,2 sedmice, a onda napravite pauzu od sedmicu, dvije, pa ponovite.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: