21.01.2021 u 22:37 | Zdravlje | Komentari

ORGANIZAM VAS UPOZORAVA KADA NEŠTO NIJE UREDU, SAMO GA TREBA SLUŠATI: Ukoliko primjetite ove znakove shvatite ih kao upozorenje i reagujete na vrijeme

Da biste zadržali svoje zdravlje, vašem tijelu su potrebni svi vitamini i minerali, ali je ponekada zbog gustog rasporeda teško izvodljivo jesti samo zdravu hranu. Ako je ovo možda vaš slučaj, potrudite se da ne ignorišete svoje zdravlje.

znaCI

Problemi sa aknama

Ovo bi mogao biti znak nedostatka cinka. Možete nanositi kreme kako biste ih se riješili, ali zašto ne riješiti problem u korijenu? Jedite što više hrane koja sadrži cink, bademe, bundevine sjemenke, špinat i kikiriki. Koža će vam biti zdravija i imaćete ljepši ten, piše “Fokuzz“…

Glavobolja

Ponekad glavobolja može biti izazvana nedostatkom magnezijuma, a ona se lako može otkloniti jedenjem banana ili kupusa na redovnoj bazi.

Grčevi u mišićima

Loading...

Ovo takođe može izazvati nedostatak magnezijuma. Pokušajte da se kupate u vreloj vodi sa gorkom solju koja sadrži magnezijum kako bi ga vaša koža apsorbovala.

Nokti koji se listaju i suha kosa

Ovo je znak da vam nedostaje vitamin B7. Jedite više kvasca, sira i kikirija da bi vam nokti bili ponovo zdravi.

Slaba kosa

Ukoliko primijetite da vam previše kose opada tokom češljanja to je znak da imate manjak gvožđa. Jedite više povrća sa tamnim zelenim lišćem i crveno meso.

Bijeli plikovi

Ukoliko imate plikove na zglobovima i prstima, to ukazuje da imate nedostatak esencijalnih masnih kiselina.Njih možete nadoknaditi jedenjem ribljeg ulja, morskih plodova, ribe i koštunjavog voća.

Dva najveća uzročnika nastajanja akni

Dva najveća uzročnika nastajanja akni su bakterije i hiperaktivne znojne žlijezde. Kad imuni sistem ne radi normalno, može uzrokovati povećan rad znojnih žlijezda što dovodi do povećanja masnoća pod kožom. Tako se zapušavaju pore, koža ne može više da diše i nastaju akne.

Perutanje kože

Ako primijetite da vam se koža često zategnuta, svrbi vas, peruta se ili je hrapava na dodir, znači da joj treba hidratacija. Nastojte koristiti bogatu hidratantnu kremu tokom dana, a masniju kremu tokom noći. Povremeno možete staviti hranljivu masku za suhu kožu (jednom nedeljno).

Šta se krije iza umora?

Umor je alarm koji psiha šalje tijelu. Od umora postajete razdražljivi, depresivni, nemate volje za bilo kakvu aktivnost, što znači da je stres okidač. Zaboravite na jutarnje ili čak cijelodnevno lenčarenje. Umjesto toga, hodajte trčite i izbjegavajte cijelodnevno sjedenje.

Družite se s ljudima s kojima dijelite slične interese, koji nisu energetski vampiri već koji vam podižu energiju i učijem se društvu osjećate dobro u vezi sebe.

Oslabljen vid

Oslabljen vid je često posljedica dugogodišnjeg načina života, ishrane i loših navika. Industrijski obrađena hrana, nedovoljno kretanje, stalno sjedenje ispred kompjutera, pušenje itd. utiče na zdravlje očiju. Trudite se promijenite životni stil i navike, i problem se može ublažiti.

Nadutost

Znate li kada se osjećate duplo težim ili opet imate onu nelagodu u stomaku? Vjerovatno ste naduti. Nadutost najčešće može biti uzrok lošeg varenja, tj. usporenog rada ili intolerancija na određene namirnice. Izbacite iz ishrane ili smanjite unos soli, brze hrane, gaziranih pića, testenine, pirinča.

Poželjno je da jedete kuhano povrće, voće, žitarice, ribu, kokošje ili ćureće meso, jaja, mahunarke u umerenimkoličinama, kao i, jogurt i zeleni čaj. Izbjegavajte sirovo povrće, alkohol, kafu i sokove.

Izvor: Fokuzz.com

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: