18.10.2015 u 19:30 | Zdravlje | Komentari

Oni trpe najveću štetu: Napravite efikasan napitak za čišćenje bubrega!

Bubrezi su svojevrsni prečišćivač organizma, koji uklanja oko 2 litre otpadnog materijala i viška vode, što se izlučuje iz tijela putem urina.

PHOTO:flickr/Kirinohana

PHOTO:flickr/Kirinohana

Previše otrovnih materija može uzrokovati poremećaje u radu bubrega, mokraćnog sistema i bešike, pa ih zato treba čuvati i redovno ispirati.

Najopasniji neprijatelji bubrega su previše bjelančevina životinjskog poreijkla, so, genetski modifikovana hrana, vještački zaslađivači, gazirana pića, previše mliječnih proizvoda, alkohol, lijekovi i droge, previše kofeina i cigarete, pa se trudite da smanjite njihov unos što više možete.

Sa druge strane, bubrezima jako prija kalijum, magnezijum, puno čiste vode, sveže voće, povrće i bilje.

Ako želite da osigurate što bolji rad svojih bubrega i da očistite svoje tijelo od toksina, pijte što češće ovaj zdrav i hranljiv napitak!

Potrebno vam je pola oljuštenog limuna, 1 oljušten kivi, 1 banana, pola vezice svježe sjeckanog peršuna i 1 šoljica vode.
Pomješajte sve sastojke, dodajte vodu i miksujte u blenderu dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu. Ako želite da obogatite ovaj napitak i uz detoks bubrega dobijete i pravu vitaminsko-mineralnu bombu, dodajte i pola očišćenog avokada, šaku svježeg spanaća ili kelja i 50 g jezgra oraha.

Pijte jednom dnevno, najbolje na prazan želudac i popravite zdravlje na duge staze!

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: