26.10.2014 u 22:37 | Featured, Zdravlje | Komentari

Alkalnim pićem protiv raka! Kako napraviti lužnatu vodu – recept

Kiselost i lužnatost se mjere na osnovu pH faktora. Čista kišnica ima pH 7,0 pa se smatra neutralnom. Sve ispod pH sedam je kiselo, a iznad pH sedam smatra se lužnatim.

Međutim, kad je u pitanju pH ljudskog tijela, ne možemo govoriti o pH cijelog tijela. Primjerice, ljudska koža ima pH oko 5,5 (lagano kiseo). S druge strane, pH sline se kreće oko 6,5 do 7,4 (varira malo na obje strane neutralnog). Probavni trakt ima pH od 1,5 do 7,0 ovisno o fazi probave. Kad smo zdravi, pH krvi se kreće od 7,35 do 7,45 (lagano lužnata).

Potrebnu ravnotežu naše tijelo održava prije svega putem bubrega i pluća. Međutim, kronična neravnoteža iscrpljuje snagu našeg organizma.

h-salt-and-lemon

Zašto alkalna voda?

Naša tijela su prvenstveno na bazi vode, od kojih pH utječe na naše zdravlje i na kraju bolest.

Loading...

Važnost pijenja lužnate vode u modernim vremenima

Zbog naših tipičnih “modernih” načina prehrane koja se uglavnom sastoji od prerađene hrane uključujući sol, šećer, kofein i alkohol – većina naših tijela su previše kisela.

Znakovi pretjerano kisele okoline u tijelu su umor, glavobolja, bolovi u trbuhu, te oslabljen imunološki sustav.

Ako okruženje u našim tijelima postane previše kiselo ili lužnato, naše inače zdrave stanice mogu postati otrovne, propasti i umrijeti. Ova neuravnoteženost u pH nagriza tkiva.

Ako se ova pretjerano kisela atmosfera nastavi, tijelo u konačnici taloži višak kiselih tvari u neke dijelove tijela u pokušajima da postane lužnatije.

Kao što je primijećeno, kiselost se povećava u nekim područjima i neke stanice umru, ali druge mogu nastaviti živjeti i/ili se prilagoditi ili pretvoriti u maligne.

Mrtve stanice oko njih pridonose ciklusu tako da same postaju kisele. Maligne stanice rastu neodređeno i bez reda, s vremenom se mogu proširiti na druga područja u tijelu, inače poznate kao metastaze.

Stanice raka ne mogu živjeti u lužnatoj vodi
Pijenje lužnate vode je zato vrlo, vrlo korisno.

Naši nadzorni sustavi u tijelu su odgovorni za uravnoteženje našeg pH tako da uklanjaju ostatke jakih kiselina bez da oštećuju žive stanice. No, ako teret postane prevelik, rezultat može biti štetan za vaše zdravlje. Još jedan razlog zašto izabrati lužnatu vodu je hidratacija vašeg tijela.
Vaš tjelesni sustav lakše apsorbira lužnatu vodu, što vas više hidratizira, što dovodi do napretka u blagostanju i jasnoći.
Zapamtite, vaš mozak je 90% voda… odlučite zadržati ga, kao i ostatak vašeg zdravlja, sretnog i bez raka. Evo kako…

Trebat će vam:

- 1 vrč vode (2 L) čiste filtrirane vode (ako je jedino dostupna voda iz slavine, onda nju iskoristite)
- 1 organski limun, opran, izrezan na osmine
- 1 čajna žličica himalajske soli (može se nabaviti u DM-u i trgovinama zdrave hrane)

Priprema:

Napunite vrč, dodajte kriške limuna (nemojte ih cijediti!) Zatim dodajte 1 žličicu himalajske soli, pokrijte, i neka odstoji preko noći (8 do 12 sati) na sobnoj temperaturi.

Probudite se i popijte 3 čaše ove veode prije ičega za najbolju lužnatu ravnotežu u vašem tijelu.

Probajte već od sutra i vaše tijelo će vam biti zahvalno!

Izvor: atma.hr

Vaš komentar na članak: