07.11.2014 u 1:47 | Biljke, Zdravlje | Komentari

Najbolji napitak protiv zatvora – samo 2 sastojka!

Svatko je od nas bar jednom doživio neugodnu epizodu s probavom: zatvor, proljev ili nadutost. Od zatvora ili opstipacije pate milijuni ljudi, od kojih su tri četvrtine žene, no taj se problem često prešućuje, bilo zbog srama ili zbog uvjerenja da se ne može riješiti.

Tropical-green-smoothie-31

Zatvor se očituje smanjenjem broja stolica, njihovom tvrdoćom te otežanim pražnjenjem crijeva. Uzroci su najčešće promjena uobičajenih, svakodnevnih životnih navika (putovanja, privremeno nekretanje, preobilni obroci), uzimanje nekih lijekova (primjerice, sedativa ili lijekova protiv kiseline) ili bolesti poput dijabetesa, tumora, sindroma nadraženog crijeva, multiple skleroze i sl., a česta je i u trudnoći.

Zatvor nije bezazlen

Zatvor može uzrokovati druge, vrlo neugodne bolesti poput analnih fisura (oštećenja sluznice analnog kanala), čira rektuma i, vrlo često, hemoroida; tako se stvara zatvoreni krug zbog kojeg se stanje stalno pogoršava.

Zatvor se može javiti samo povremeno ili pak prerasti u kroničan problem potraje li dulje od šest tjedana. Opstipacija je često praćena umorom jer se organizam nedovoljno oslobađa toksina iz sadržaja crijeva.

Loading...

Kad je prolaz crijevnog sadržaja usporen, sluznica crijeva dulje upija vodu i stolica postaje tvrda.

– Poželjno bi bilo imati jednu-dvije stolice na dan koje su srednje konzistencije, odnosno da nisu ni pretvrde ni premekane. To bi bilo optimalno, no danas je nemoguće težiti tome – ističe dr. Škurla.

Svima koji imaju kronične probleme s probavom i pate od dugotrajnog zatvora, Malahov savjetuje sljedeći prirodni napitak…

Malahovov napitak protiv zatvora – recept

Sastojci:

- 1 svežanj lišća špinata
- 2-3 dl kiselog mlijeka

Postupak:

Izaberite kvalitetan, mladi, svježi špinat. Odvojite peteljke od lišća i dobro operite lišće. Stavite lišće u blender. Dodajte u to 2 -3 dl kiselog mlijeka. Dobro izmiksajte. Ujutro i navečer pijte po jednu čašu ovog napitka.

Ovo će brzo potaknuti probavni sustav na pravilan rad.

Probajte i vi, lako je i brzo za napraviti, zdravo je za cijeli organizam – i djeluje

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: