15.03.2015 u 11:05 | Zdravlje | Komentari

KORISNO: Ove biljke sadrže supstancu koja ubija 80 posto stanica raka pluća!

Važno je da se to povrće konzumira svježe, a ne kuhano.

peršin

Rak pluća jedan je od najčešćih tipova raka, a odnosi više života od raka debeloga crijeva ili pak rada dojke. Od 75 do 80 posto slučajeva raka pluća potječe od tipa raka zvanog nemikrocelularni karcinom pluća (NSCL). Iako medicina danas poznaje nekoliko pristupa kojima se ova teška bolest liječi ili ublažava, znanstvenici su došli i do prirodne pomoći. Studija objavljena u časopisu PubMed tumači da peršin ubija ćelije raka pluća, a može se koristiti i preventivno. Ta aktivna supstanca peršina koja sudjeluje u ubijanju ćelije raka zove se apigenin.

Namirnice koje sadrže supstancu koja ubija ćelije raka su i ove:

- Celer
- Crveni luk
- Naranče
- Čaj od kamilice
- Origano
- Timijan
- Korijander
- Artičoke
- Crno vino

Ipak, u peršinu je apigenin najkoncentriraniji i zbog toga se najčešće i preporučuje u borbi protiv raka. Kako smo već pisali, prema časopisu Journal of the Cancer Institute, ljudi koji često jedu jabuke imaju 60 posto manji rizik za dobivanje raka pluća u usporedbi s onima koji nisu jeli voće bogato flavonoidima.

Ostala hrana povezana sa sprječavanjem raka pluća uključuje kupusnjače poput kelja, kupusa i brokole. Važno je da se to povrće konzumira svježe, a ne kuhano.

Maslinovo ulje također se pokazalo dobrim za smanjivanje rizika gotovo svih vrsta raka. Dnevna konzumacija ekstra djevičanskoga maslinova ulja može deaktivirati stanice raka koje pokušavaju opstati i uništiti tijelo.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: