17.04.2018 u 14:31 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Kako prizvati moć Mjeseca za iscjeljenje – Drevna tehnika pomoću prstiju

U mojoj knjizi, “Špilje moći”, opisujem 7 od 20 špilja moći za koje su stari Meksikanci vjerovali da jednom kada se aktiviraju imaju način djelovanja s našim unutarnjim ja.

mjesec

Njih 7 odgovara seriji akcija koje možemo poduzeti u tonalnom, stanju buđenja za samo-ojačanje. Ostalih 13 odgovara aktivnostima koje možemo odraditi samo u nahualnom stanju, stanju sna.

Ranije sam detaljno opisao kako aktivirati moć iscjeljenja skrivenu u nama u prvoj špilji: Tonalnoj. Danas bih želio iskopati dublje u drugu pećinu: Mahcuilmetztli.

Po mom mišljenju, druga špilja je ona koja je najvažnija za iscjeljitelje jer osnažuje ruke. Stari Meksikanci su u svojim iscjeljenjima uvijek uzimali u obzir fizičko tijelo i svemir, piše Heal your life. Imajući na umu da „Meksiko“ znači „Mjesto mjesečevog pupka“, veza između ruke i mjesečevog ciklusa se ne smije zanemariti.

Ova pećina je poznata kao Mahcuilmetztli, „pet mjeseci“, budući da postoji pet mjesečevih faza, a mi imamo po pet prstiju na svakoj ruci.

Veza između njih je sljedeća:

Loading...

1. Noć tamnog Mjeseca

Ovo se događa jedan dan prije novog mjeseca. To je najvažnija Mjesečeva faza jer vas ona vodi natrag u stanje ništavila, Centeotl, crni orao, kako bi mogli stvarati.

Simbolizira ju palac.

2. Polumjesec (rastući Mjesec)

Ova faza vam omogućava da njegujete ono što ste stvorili kako bi to eventualno moglo cvjetati – manifestirati se na lijep način.

Drugim riječima, to vam dopušta da izgradite bilo što što želite u svom životu i životima vaših klijenata i drugih ljudi kojima pomažete. Simbolizira ga kažiprst.

3. Puni Mjesec

Ova faza vam donosi maksimalni intenzitet tako da sve što se stvorili u prethodnim fazama može cvjetati.

Očito, simbolizira ju najduži prst na ruci, srednji prst.

4. Opadajući Mjesec (Mjesečev srp)

Ova faza vam omogućava da reducirate ono što ste stvorili ali što više ne želite, da uništite probleme koji mogu eskalirati (od bolova do bolesti) i da odstranite problematične emocije iz svog života i one svojih klijenata.

Simbolizira ga prstenjak.

5. Mladi Mjesec

Ova faza je vrijeme za započinjanje novih ciklusa i simbolizira ga mali prst.

Vježba: Prizivanje moći Mjeseca
Kako bi stvarno imali moć Mjeseca u svojim rukama, trebate ga prizvati i zamoliti da vas podrži.

Izađite vani tijekom svake od pet Mjesečevih faza i koristite odgovarajući prst kako biste prizvali moć Mjeseca.

1. Palac

Za vrijeme tamnog Mjeseca, prizovite moć tamnog Mjeseca svojim palcem tako što ćete usmjeriti svoj palac prema gore i devet minuta izgovarati „Xihualhui [chi-wal-wee]“ što znači „Uđi Náhuatl“.

Pitajte Mjesec da vam dopusti stvoriti štogod želite.

2. Kažiprst

Kada Mjesec uđe u fazu polumjeseca tj. kada je rastući, napravite isto, samo ovaj put koristite kažiprst i zamolite za moć da vaša kreacija raste.

3. Srednji prst

Tijekom punog Mjeseca napravite isto sa svojim srednjim prstom, prizivajući moć Mjeseca da učini da vaši zahtjevi i iscjeljenja procvjetaju.

4. Prstenjak

Za vrijeme opadajućeg Mjeseca ponovite proces sa svojim prstenjakom i pitajte ga vam omogući da reducirate svoje probleme i ukoliko je primjenjivo, probleme vaših pacijenata.

Konačno, za vrijeme mladog Mjeseca, ponovite proces sa svojim malim prstom, ovaj put pitajte Mjesec da stvori nove cikluse u vašem životu i životima vaših pacijenata.

5. Mali prst

Konačno, za vrijeme mladog Mjeseca, ponovite proces sa svojim malim prstom, ovaj put pitajte Mjesec da stvori nove cikluse u vašem životu.

Zapamtite, što više vježbate više ćete biti u stanju koristiti moć Mjeseca. Također zapamtite da prema starim Meksikancima, mjesec vam može donijeti bogatstvo ili sramotu.

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: