29.02.2016 u 18:58 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Kada saznate ovo o kupusu, dat ćete posebno mjesto u kućnoj apteci: MJESTO KOJE I ZASLUŽUJE

Kada dodate kupus u omiljena jela, sigurno ste svjesni da ste svom jelu podarili brojne hranjive tvari i obogaćen okus, piše “Narodnamedicina“.

kupus-lijek

Međutim, kupus može biti također koristan u liječenju mnogih težih bolesti. Kupus daje pozitivne učinke u sljedećim slučajevima:

Štitnjača

Funkcije ove žlijezde su stvarno važno, jer hormoni štitne žlijezde stimuliraju probavu, rast, debljanje , utiče na cijeli metabolizam. Te bi trebali primijeniti koristan kupus stavljajuči ga na mjesto štitnjače na grlo kako bi se žlijezde vratile na normalnu. Svaku noć stavite istucane listove kupusa i zavijte zavjem da stoji preko noći, postupak pnavljajte.

Glavobolje

Nekada su u pitanju oči, prekomjerni stres ili koji može uzrokovati nepodnošljive glavobolje. Stavite oblog od svježeg kupusa na čelo ili bolno mjesto i povežite, stavite 2 sata ili preko noći da djeluje.

Oteklina uzrokovana traumama

Morate da zamotate listove svježeg kupusa, ako je mjesto nozi ili ruci , svejedno. Zategnite ih koristeći povez i pustiti ga na taj način i tijekom noći. U slučaju oteklina na gležnju ili natečene noge, ova moćna metoda može biti vrlo učinkovita.

Bol od dojenja

Vi bi također trebali primijeniti oblog od svježeg kupusa na prsa dva puta dnevno, jednom u večernjim satima i jednom ujutro u slučaju bolova uzrokovanih dojenja. Bol će nestati u kratkom vremenskom razdoblju.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: