20.02.2017 u 10:15 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Crijeva godišnje prerade 1,5 tonu hrane, ali 15 kg otrova ostaje u tijelu: Očistite ga za 3 nedelje!

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju tjelesne težine i sagorijevanje masnih naslaga, a ima i pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma.

napitak-lan

Da li možete da vjerujete da u našim crijevima ima čak 15 kilograma štetnih materija?! Zvuči nevjerovatno, ali je potpuno istinito!

Ali, nemojte da paničite – postoji način da sve te otrove izbacite iz organizma, i to potpuno prirodno.

Za liječenje mnogih bolesti dovoljno je očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe oko 100 tona hrane i 40 hiljada litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži oko 15 kilograma toksičnog otpada. Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

Loading...

Činjenica je da su naša crijeva zaprljana, a to pokazuju česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počev od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva – od 40 do 50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

Međutim, konzumiranje 1-3 kašike mljevenih sjemenki lana dnevno u stanju je da u roku od tri nedelje potpuno očistiti debelo i tanko crijevo od nataložene sluzi, fekalnih naslaga i parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju tjelesne težine i sagorijevanje masnih naslaga, a ima i pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Mljeveni lan u stanju je da apsorbuje i eliminiše toksine iz organizma i smanjuje nivo holesterola u krvi.

Za šta je sve dobar mljeveni lan

Konzumiranje mljevenog lana pomaže kod zapaljenskih procesa sluzokože gornjeg respiratornog trakta i gastrointestinalnog trakta, zatim kod gastritisa, kolitisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, bolesti urinarnog trakta, cistitisa, pijelonefritisa, gojznosti i reguliše lipidni metabolizam.

Recept za čišćenje crijeva pomoću mljevenog lana

Tri nedelje umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:

1 nedelja: 1 kašika mljevenog lana pomješanog sa 100 ml kefira
2 nedelja: 2 kašike mljevenog lana pomješanog sa 100 ml kefira
3 nedelja: 3 kašike mljevenog lana pomješanog sa 150 ml kefira

Ako ne možete da nabavite mljeveni lan, kupite laneno seme i sitno ga sameljite. Nemojte da pravite zalihe za više dana, jer može da užegne. Najbolje je svako jutro nova porcija.

Ovu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litra dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje vode sa medom.

Čišćenje crijeva na ovaj način ne treba praktikovati više od jednom godišnje.

Izvor: exyugoslavija

Vaš komentar na članak: