03.05.2016 u 21:29 | Voće, Zdravlje | Komentari

Kada pročitate ovo, NIKADA nećete baciti sjeme avokada!

U sjemenkama avokada nalazi se više antioksidansa nego li u cijelom avokadu. Ovi moćni antioksidansi imaju sposobnost smanjenja visoke razine kolesterola i sprječavaju nekoliko vrsti bolesti srca, kao što su bolesti srca i moždanog udara.

PHOTO: pixabay

PHOTO: pixabay

Avokado (botanički američka kruška – Persea americana) je tropsko drvo visoko 6–20 m. U prirodi raste na prostorima od Meksika do Brazila. Danas se uzgaja u cijelom tropskom i suptropskom pojasu.

Listovi su elipsastog oblika, na kraju su špičasti, kožasti su, sjajni, svijetlozelene do tamnozelene boje, na donjoj strani su sivi. Izgledom podsjećaju na list naranče. Ali sjemenke avokada su prepune hranjivih tvari koje pružaju nevjerojatne zdravstvene koristi za zdravlje.

U sjemenkama avokada nalazi se više antioksidansa nego li u cijelom avokadu. Ovi moćni antioksidansi imaju sposobnost smanjenja visoke razine kolesterola i sprječavaju nekoliko vrsti bolesti srca, kao što su bolesti srca i moždanog udara. Osim toga izvrsna su alternativa za smanjenje upalne bolesti u tijelu, posebno dobro djeluju i za ublažavanje oteklina u probavnom traktu. Sjemenke možete koristiti i kako bi olakšali proljev, ali i za ublažavanje i sprečavanje zatvora, navodi NaturalNews.com.

Također u sjemenkama avokada nalazi se flavonol, koji je antioksidans koji inače pomaže u sprečavanju i smanjenju rasta tumora. Kada je potrebno ojačati imunološki sustav i zaštititi se od sezone prehlade i gripe sjeme avokada može pomoći.

Korisne su i za snižavanje razine glukoze u krvi i pomažu osoba koje se bore s održavanjem zdrave težine. Neki ih čak smatraju korisnima za poticanje gubitka težine i za smanjenje astme uzrokovane vježbanjem.

Kako možete dobiti sjeme avokada

Sve što morate učiniti je otvoriti avokado. Pažljivo izvaditi sjeme, stavite ga u plastičnu vrećicu i zdrobite ga s čekićem za meso. Nakon toga stavite zdrobljenog sjemena u blender i izmiksajte u fini prah. Zatim pospite smjesu sjemena na obroke i konzumirajte.

Izvor: dnevno/NaturalNews.com

Vaš komentar na članak: