16.02.2015 u 11:17 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Jeste li znali da možete izliječiti čir na želucu za samo 7 dana?

Ono što će vam pomoći kod svih stomačnih infekcija i osloboditi crijevnih muka je kora nara. Osušite je i čuvajte u kućnoj apoteci.

nar-prirodni-lijek

Ovaj recept služi još i za izliječenje dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva (bez hirurške operacije), salmoneloze.

Recept

nar-suha-koraOdnos suhi kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu staviti 10-12 grama suhi kora nara i preliti ih sa 200 ml ključale vode. Pokriti tacnom. Ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Poslije toga može da se pije. Kore ne bacajte. Nakon toga, liječenje je počelo.

Za izliječenje čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioza crijeva, potrebno je suve kore nara konzumirati na sljedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta možete ga piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Počnite sa konzumiranjem ujutru na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.

Ne treba ga piti svakog dan, već svaki drugi dan – 1, 3, 5, 7… To je dovoljno za kompletno izliječenje.

Ako želite da nastavite sa tretmanom, zbog sigurnog izliječenja čira želuca, to možete učiniti poslije napravljene pauze od 7 dana poslije prvog tretmana liječenja. Za vrijeme liječenja – ne smijete piti alkohol.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: