23.12.2015 u 14:34 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Đumbirova voda – napitak koji prži SALO

Već je puno napisano o koristi pijenja prokuhane vruće vode, pa ćemo se mi osvrnuti na to samo iz jednostavnog, praktičnog razloga.

djumbir-i-limun-caj

Prva stvar ujutro, za nas Ayurvedske terapeute, bilo je postaviti ogroman lonac vode, kuhati proključalu vodu dvadesetak minuta i ubaciti na kraju komadiće đumbira u nju, a zatim sve to izliti u velike termosice.

Zatim bi tu začinjenu vodu svi pili tijekom cijelog dana – od naših klijenata, doktora Ayurvedske medicine, Ayurvedskih kuhara pa sve do nas terapeuta.

Pili smo najmanje jednu litru dnevno. Osim što oslobađa toksina, ta voda otapa i masne stanice i redovitom upotrebom možete smršaviti bez velike muke.

Loading...

Mršavljenje bez puno muke i odricanja

Sjećam se gospođe Mirne iz Rijeke koja je bila sredovječna, debeljuškasta žena niskog rasta. Nisam se s njom vidjela par godina i onda smo se slučajno susrele u gradu. Naravno, ne bih je ni prepoznala da me nije zaustavila. Preda mnom je stajala potpuno drugačija, vesela i vitka žena. Odmah je sa mnom radosno podijelila kako se pridržavala savjeta Ayurvedskog liječnika i godinu dana pila vruću đumbirovu vodu. Nije mijenjala način prehrane, ali kile su se svejedno sve više topile.

Gospođa Mirna je svakome djelila taj savjet jer njenom oduševljenju i olakšanju što se riješila dugogodišnjeg viška kilograma nije bilo kraja. Dakle, upravo zato, ne mogu a da ne naglasim važnost ovoga jednostavnog napitka koji je dobar ne samo za naše zdravlje nego i za našu lijepu liniju. Zato je moj prvi praktičan savjet da čim ustanete, skuhate vodu s đumbirom.

Litra i pol vode neka kuha na laganoj vatri dvadeset minuta i na kraju dodajte nasjeckani korijen đumbira, oko 4 do 5 cm duljine.

Izlijte vodu u termosicu zajedno s đumbirom đumbirom i neka vam ta termosica postane najbolji prijatelj i vjerni pratitelj u sljedećih šest mjeseci.

Nosite je sa sobom gdje god da idete, na posao, izlet, u shopping, na putovanju, neka vam stoji kraj kompjutera ili televizora…

Ispijajte vrući napitak u gutljajima tijekom cijelog dana i činite to često.

Vaše tijelo će biti jako zahvalno jer samo tom malom navikom napravit ćete ogromnu promjenu za svoje zdravlje.

Samo tom jednostavnom navikom možete izgubiti nepoželjne kilograme, a s njima i sve nagomilane toksine.

I još jedan jednostavan i praktičan savjet iz Ayurvede za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka a tako i između zadnjeg obroka navečer i vremena za spavanje.

Izvor: alternativa-za-vas

Vaš komentar na članak: