01.06.2015 u 15:46 | Zdravlje | Komentari

Jabučni ocat za ljepotu kože

Jabučni ocat se radi od svježih zdrobljenih jabuka, koje potom stoje u drvenim bačvama. Sadrži neophodne nutritivne tvari, aminokiseline i enzime koje vašem tijelu pomažu na razne načine. Važno je da jabučni ocat bude od organski uzgajanih jabuka kako bi sadržavao veći broj nutritivnih tvari.

PHOTO: pixabuy

PHOTO: pixabuy

Zašto koristiti jabučni ocat za njegu kože?

Jabučni ocat će poboljšati ten i stanje kože. Može pospješiti cirkulaciju krvi u malim kapilarama koje su odgovorne za dotok hranjivih tvari u kožu. Jabučni ocat dokazano može pomoći kod vraćanja pH ravnoteže vašoj koži i pospješuje funkcioniranje kože.

Uklonit će štetne bakterije i mrtve stanice kože. Odčepit će začepljene pore i kao rezultat ćete dobiti zdravu i lijepu kožu.

Jabučni ocat može preokrenuti proces starenje. Sadržaj sumpora će smanjiti vidljivost bora i staračkih pjega. Također će pomoći u uklanjanju masnih naslaga na površini kože i značajno smanjiti ljuštenje kože. Ako patite od teških i bolnih oboljenja kože, onda vam jabučni ocat mora biti pri ruci.

Loading...

Jabučni ocat i liječenje akni

Ovaj tretman će vam pomoći u smanjenju prištića. Antiseptičko djelovanje meda i octa će ubiti bakterije, odčepiti pore, ukloniti višak ulja i umiriti kožu. Med će također pomoći u hidrataciji kože.

- 1/4 šalice meda
- 1 šalica čaja od kamilice
- 1/2 šalice jabučnog octa

Pomiješajte sve sastojke. Prije odlaska u krevet namočite pamučnu gazu ili vaticu i njome očistite čitavo lice.

Jabučni ocat i uklanjanje mrtvih stanica kože

Jabučni ocat pomiješan s aspirinom djeluje kao čudesan piling. Pomoći će smanjiti vidljivost ožiljaka od akni, kožu će učiniti glatkom i mekom. Koristite ovaj tretman svaki dan kako bi rezultati bili što bolji.

- 15ml jabučnog octa
- 90ml mineralne vode
- 1 šumeći aspirin

Pomiješajte jabučni ocat i mineralnu vodu. Pomoću tučka i mužara zdrobite aspirin i dodajte ga u smjesu. Primjenjujte na ožiljke od akni, na mjestima gdje je koža gruba i na proširenim porama.

Jabučni ocat i pH ravnoteža

Ova smjesa će vam pomoći da vratite prirodnu pH ravnotežu kože, a ulje lavande će pomoći u ublažavanju iritacija kože

- 2/3 šalice filtrirane vode
- 1/3 šalice jabučnog oca
- 3 kapi ulja lavande

Pomiješajte sve sastojke i dobro protresite smjesu. Umočite pamučnu gazu ili vaticu i očistite čitavo lice.

Izvor: centar-zdravlja

Vaš komentar na članak: