12.12.2018 u 8:21 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Istina ili mit: Ruska čuvena smjesa koja liječi RAK i čuva od INFARKTA, a ima i brojne druge prednosti!

Tajna je u tome što ova smjesa čisti krvne žile i probavni sistem od patogene mikroflore, liječi srce, obnavlja imunološki sistem, te čisti jetru i bubrege. Također, poboljšava rad mozga i pamćenje te čuva od infarkta.

smjesa (1)

Sastojci

15 svježih limuna,
12 glavica svježeg bijelog luka,
1 kg domaćeg meda,
400 g proklijalog žita (mlada zelena pšenica),
400 g svježih oraha.

Priprema

Pšenicu stavite u prokuhanu staklenu posudu. Nalijte vodu te ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Nakon 10 do 12 sati, preko čiste gaze ocijediti vodu i dobro operite zrna, pa opet procijediti kroz gazu. Ocijeđenu pšenicu ostavite da odstoji u posudi 24 sata. Nakon toga, dobićete pšenicu s klicama, dužine 1 do 2 milimetra.

Sameljite zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limuna s koricom, pa sve zajedno izmiješati. Iz ostalih 10 limuna samo iscijedite sok i pomiješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena. Dodajte med i duže miješajte drvenom kašikom, a zatim usipajte u staklene posude. Ostavite da odstoje 3 dana u frižideru nakon čega je smjesa spremna za konzumaciju.

Uzima se 30 minuta prije doručka, ručka, večere i spavanja. Ako se smjesa koristi za liječenje raka, uzima se jedna do dvije kašike svaka 2 sata.

Izvor: zadovoljna

Loading...
loading...

Vaš komentar na članak: