09.05.2016 u 16:00 | Recepti, Zdravlje | Komentari

IMATE PROBLEMA S NATEČENIM NOGAMA? Ovaj moćan čaj je najbolji lijek za taj problem!

Pojam “edem” se odnosi na zadržavanje tekućine u tijelu. Ponekad može biti normalno da malo nabubre dijelovi tijela, recimo u nogama ako cijeli dan dok radite stojite ili sjedite ili tijekom trudnoće.

caj-od-persina

Ponekad nam najbolji lijek stoji pred nosom, u kuhinji ili u smočnici, prirodan je i učinkovitiji protiv bolesti ili tegoba od skupih, farmaceutskih pripravaka. Peršin je biljka koja se može koristiti na različite načine, a između ostalog, pomaže i kada je u pitanju edem ili oteklina nogu i zglobova.

Što je edem?

Pojam “edem” se odnosi na zadržavanje tekućine u tijelu. Ponekad može biti normalno da malo nabubre dijelovi tijela, recimo u nogama ako cijeli dan dok radite stojite ili sjedite ili tijekom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznatije kao periferni edem, može signalizirati bubrege, zatajenje srca, bolesti jetre ili određene lijekove koji mogu dovesti do zadržavanja tekućine.

Peršin je poznat prirodni diuretik, a pomaže tijelu osloboditi ga od viška vode i soli.

Loading...

Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacology, donosi značaj dokaz koji pokazuje kako je kao snažan diuretik odličan peršin koji je bogat kalijem. Mnogi kemijski lijekovi smanjuju razinu kalija u tijelu, što je njihova negativan nuspojava.

Peršin je snažan antioksidans. Bogat je vitaminima A i C i dobar izvor folne kiseline, koja je jedna od najboljih hrana i hranjivih tvari koje štite od raka.

Recept protiv edema (oteklina):

Dr. John R. Christopher sugerira piti najmanje dvije litre jakog čaja od peršina dnevno. Doza se može povećati na šalicu čaja po satu.

Kada se radi čaj, potrebno je koristiti svježe svijetlo zeleno lišće, zajedno s korijenjem i sjemenkama.

Prvo morate otkinuti lišće i korijenje. Ispunite ¼ šalice peršina. Ulijte šalicu kipuće vode i pustiti da ostane za 5-7 minuta. Procijedite čaj. Za bolju aromu možete koristiti med i limun.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: