12.08.2017 u 20:11 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo zašto biste trebali uzimati sirće svake noći prije odlaska u krevet…

Jabukovo sirće je vrlo zdravo i stoga ga konzumirajte. Možete ga stavljati u salate.

sirce-spavanj

Nosi mnoge zdravstvene prednosti. Npr. smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi. Pomaže kod astme i kašlja, prehlada. Dobro je za kožu, kosu.

Samo stavite malu kašiku sirćeta u čašu vode i saperite. Pomoći će vam i kod uboda insekata. Osim toga, otjerat će komarce ostale insekte iz vašeg doma. Možete masirati bolne zglobove, a pomoći će vam i kod artritisa. Ako pijete čašu vode sa malom kašikom sirćeta, jednom dnevno i pomoći će vam da možete lakše smršati.

Naravno, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost. Osjećat ćete se puno bolje, a možete dodati i malo meda da poboljšate ukus. Pored toga, očistit će vaš organizam od toksina. Potaći će rad bubrega i očistiti od kamenca. Konzumirajte nekoliko dana i napravite pauzu.

Bitno je da razblažite sa vodom jer je sirće vrlo jako. Također, infomišite se i konusltujte s ljekarom prije početka konzumiranja sirćeta na ovaj način jer nije preporučljivo u slučaju konzumiranja određenih lijekova. Možete staviti malo sirćeta u lavor pun vode i potopiti stopala. Očistit ćete ih uspješno i osloboditi se neugodnog mirisa.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: