07.09.2017 u 14:39 | Recepti, Zdravlje | Komentari

ČAK I DOKTORI OSTALI BEZ TEKSTA: Evo šta sve liječi ovaj ČUDESNI narodni recept star stotine godina!

Doktori su zapanjeni koristima koje imaju med i cimet zajedno te prihvataju ovu mješavinu kao vrlo efikasan lijek za mnoge bolesti.

Med-cimet

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu Vrlo je efikasno ako se drži čak i 5 minuta.

Zubobolja

Napraviti masu od jedne čajne kašičice cimetovog praha i pet čajnih kašičica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja.

Holesterol

Ako se pacijentu koji ima povišen holesterol daju dvije kašičice meda i tri čajne kašičice cimetovog praha pomiješane sa 4,5 dcl čaja, to bi trebalo smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% u roku 2 sata Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje hronično povišenje kolesterola Što se tiče informacije iz spomenutog magazina, uzimanje čistog meda dnevno uz hranu smanjuje žalbe u vezi holesterola.

Loading...

Prehlade

Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu kašičicu mlakog meda sa trećinom čajne kašičice cimetovog praha dnevno Ovaj proces bi trebao izliječiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada te iščistiti sinuse.

Nervoza i bolovi u trbuhu

Med uzet sa cimetovim prahom liječi bolove u trbuhu te također otklanja čireve u korijenu Nadutost: u skladu sa studijama provedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da se, ukoliko se uzme med sa cimetovim prahom, smanjuje nadutost.

Bolesti srca

Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hljeb umjesto želea ili marmelade i jesti redovno za doručak To smanjuje holesterol u arterijama i prevenira od srčanog udara.Također, oni koji su već preživjeli srčani udar smanuju rizik. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene starenjem bile revitalizirane.

Imunološki sistem

Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa. Stručnjaci su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama. Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima.

Probava

Kada se cimetov prah posut u dvije kašičice meda uzme prije jela, to smanjuje kiselinu i pomaže u probavi čak i “najtežih” jela.

Gripa

Dokazano je da med sadrži prirodni sastojak koji ubija klice početka gripe i sprječava da pacijent dobije gripu.

Prištevi

Od tri kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha napravi se masa Primijeniti ovu masu na prišteve prije spavanja i oprati ujutro toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku dva tjedna prištevi bi trebali nestati.

Infekcije kože

Ekcemi, lišajevi te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta.

Mršavljenje

Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 kašičice meda i 1 čajnu kašičicu cimetovog praha prokuhano u jednoj špljici vode.Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.

Rak

Nedavno istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se može poboljšati stanje kod uznapredovalog raka želuca i kostiju. Pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu kašičicu meda sa jednom čajnom kašičicom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednog mjeseca.

Izvor: novonovo

Vaš komentar na članak: