02.03.2016 u 8:46 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo kako da izbacite 8 kilograma otrova iz svojih crijeva

Debelo crijevo ima jednu od najvažnijih uloga u ljudskom tijelu. Ono održava ravnotežu vode u organizmu, reguliše imuni sistem i pomaže prilikom procesa varenja.

digestivni-sistem-crijeva

Debelo crevo je izuzetno važno za pravilno funkcionisanje i zdravlje organizma. Ukoliko debelo crijevo ne radi kako treba, toksične materije se neće uklanjati iz organizma već će se apsorbovati u njemu.

Potrebno je najmanje 24 časa za prolazak hrane kroz organizam i odigravanje digestivnih procesa. Hrana sa niskom nutritivnom vrednošću i sa malo vitamina i enzima usporava taj proces čak i do 70 časova. Kao rezultat toga, može doći do veoma neugodnog taloženja otpadnih materija u vašem organizmu.

Zatvor je najčešći znak da imate puno otpadnih materija u svom organizmu. Uklanjanje otpadnih materija kada već dođe do zatvora zna biti poprilično bolno.

Loading...

Simptomi debelog crijeva punog toksina:

Imuni sistem – Osip, problemi s urinarnim traktom, vaginalne infekcije, slab imuni sistem.
Promjene raspoloženja – Loše pamćenje, promene raspoloženja, nervoza, umor, depresija.
Opšte zdravlje – Bolovi u mišićima i zglobovima.
Simptomi u digestivnom traktu – Bol u stomaku, loše varenje, gasovi, proliv, nadimanje, zatvor.

Stenli Burouz je četrdesetih godina prošlog vijeka osmislio program za čišćenje organizma u sklopu alternativne medicine. Čitav proces čišćenja organizma traje 10-16 dana.

Potrebni sastojci:

  • 3 dl filtrirane vode
  • 1/10 kašike kajenske paprike u prahu
  • 2 kašike organskog javorovog sirupa
  • ½ svježeg soka od limuna

Priprema:

Priprema ovog moćnog lijeka je veoma jednostavna. Potrebno je samo da pomješate sve sastojke i da konzumirate mješavinu najmanje 10 dana, 5-8 puta dnevno.

Takođe, veliku podršku u procesu detoksikacije organizma imaju etarska ulja. Nutritivni sastojci etarskih ulja se lako apsorbuju na ćelijskom nivou.

Napitak od etarskih ulja možete napraviti na sljedeći način:

Potrebni sastojci:

  • 10 kapi etarskog ulja mente i limuna
  • sok od jednog svježeg organskog limuna

Priprema:

Pomješajte mješavinu sa 2,5 dl vode i konzumirajte u periodu od dvije nedelje. Kada se riješite svih toksina iz vašeg organizma, osjetićete veliku promjenu na svom tijelu.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: