09.10.2016 u 9:53 | Biljke, Zdravlje | Komentari

ČUDO IZ PRIRODE: Ovo je biljka koja liječi rak!

Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.

SLATKI

Lijek za rak postoji, ne samo jedan nego postoji cijeli niz biljnih lijekova koji uspješno liječe rak, piše Dnevno.hr! No, ova biljka, slatki pelin, zapravo je nevjerojatno otkriće u borbi protiv ove smrtonosne bolesti. Iako je istraživanje tu, pred nama, čisto sumnjamo da će farmaceutska industrija ikada prihvatiti da jedna biljka može ono što tisuće njihovih sintetičkih lijekova nikada neće moći.

Dakle, prema nedavnim istraživanjima koja su objavljena u “Life Science”, artemisinin – derivat biljke Sweet wormwood (Artemisia Annua L., doslovan prijevod s engleskog – slatki pelin), a koji je korišten u kineskoj medicini – može ubiti 98 posto stanica raka grudi za manje od 16 sati.

Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.
Štoviše, na normalne i zdrave stanice grudi nije gotovo uopće bilo utjecaja u ovom istraživanju što je, za razliku od kemoterapije, revolucionarno jer kemoterapija osim što ubija loše rak stanice, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.

Loading...

Artemisinin je u prošlosti bio korišten kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv raka. Kada je subjektima u objavljenoj studiji dodano i željezo, koje se često nakuplja u tkivu grudi, ali naročito u stanicama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao “loše” stanice, dok “dobre” stanice nije dirao.

“Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga stanica raka grudi i predstavlja kritični transkripcijski put kojim artemisinin kontrolira rast reproduktivnih stanica raka”, kažu u zaključku istraživanja laboratorija za rak Sveučilišta u Kaliforniji.

Željezo se skuplja u kancerogenim stanicama sa posebnim receptorima koje im pomažu u dijeljenju stanica (zvanim “transferrin” receptori). Normalne stanice vjerojatno imaju ove receptore, ali kancerogene stanice ih imaju u većim količinama, i prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom željeza i artemisinina.

Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisutnosti željeza. Taj ekstrakt je u Kini korišten tisućama godina protiv malarije.
Parazit malarije ne može živjeti u prisutnosti artemisinina jer je pun željeza.

Dosad je ovaj ekstrakt bilo teško nabaviti po povoljnijim cijenama, ali s povećanim interesom za ovu biljku i cijena bi mogla biti prihvatljivija.

Francuski proizvođač lijekova “Sanofi” obećao je proizvodnju 50 do 60 tona artemisinina svake godine, nadajući se da će zadovoljiti potražnju svjetskog tržišta.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: