09.12.2020 u 21:12 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Čaj sa nevjerovatnim ljekovitim svojstvima: Sprečava moždani udar, smanjuje krvni pritisak, liječi kožna oboljenja!

Crni čaj je nepravedno zanemaren i ne koristi se tako često, a njegova ljekovita svojstva su zaista nevjerovatna.

tea-620820_1280

Spektar oboljenja koje liječi je zaista širok, a mnogi za to ne znaju. Bilo bi dobro barem 3 puta nedeljno popiti po jednu šolju ovog napitka.

Evo šta sve može jedna šolja crnog čaja:

1. Zacjeljuje rane na koži

Loading...

Crni čaj može čak i da zacijeli rane. Kada popijete čaj, filter kesicu nemojte bacati, već je prislonite na mjesto na kojem imate ranu ili posjekotinu, kad se ohladi. Ako ste u mogućnosti, pričvrstite je zavojem, neka odstoji neko vrijeme. Taninska kiselina koju sadrži će zacijeliti oštećenja na koži.

Može se koristiti i ako imate herpes oko usta.

To nije jedina prednost taninske kiseline. Sa ovim sastojkom možete riješiti problem i neprijatog mirisa, naročito kod stopala. Napravite sebi crni čaj sa četiri filter kesice i litar vode.

Ostavite da se prohladi, sipajte čaj u lavor i dobro operite svoje noge. Poželjno je da budu potopljene oko dvadeset, dvadeset pet minuta. Na kraju ih normalni isperite sa vodom.

2. Jača imunitet

Smatra se da je veoma dobar za jačanje imuiniteta, mada potrebna su dodatna istraživanja, da bi se ova teorija u potpunosti potvrdila.

On vaš štiti od slobodnih radilaka, sprečava oštećenje ćelija, a samim tim i štiti od nastanka raznih hroničnih bolesti.

3. Smanjuje krvni pritisak

Naučno je dokazano da crni čaj smanjuje krvni pritisak. Ako imate probleme sa hipertenzijom, preporučuju se tri šolje čaja na dnevnom nivou.

Shodno tome, blagotvoran je i za rad srca, pa ga mogu piti i srčani bolesnici. Smanjuje nivo holesterola i nivo šećera u krvi, poboljšava rad krvnih sudova.

On će vas zaštititi od bolesti kao što su srčani ili moždani udar. Jedno istraživanje koje je trajalo preko deset godina i u kojem je učestvovali skoro 75000 ljudi pokazalo je da su osobe koje su svakodnevno pile tri i više šoljica crnog čaja, imale 32% manje šanse da dobiju šlog. U istraživanju su učestvovali i žene i muškarci.

4. Povećava koncentraciju

S obzirom da ima visok novi kofeina povoljno utiče na koncentraciju i pamćenje.

Za razliku od kafe, on nije toliko štetan, ako se konzumira u većim količinama. Preporučuje se i kao prevencija od demencije.

5. Ubrzava mršavljenje i čisti crijeva od toksina

Veoma je efikasan u borbi protiv viška kilograma. Ovaj napitak će ubrzati metabolizam, ali i istopiti masne naslage.

Osim toga, čisti crijeva od raznih bakterija, koje uzorkuju bolesti poput kacera, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i drugo.

Izvor: kućnilekar

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: