22.03.2016 u 20:37 | Zdravlje | Komentari

Ako uradite ovih 6 stvari uveče – gubićete kilograme dok spavate

Očigledno da su neke noći rezervisane za izlazak ili kuvanje ukusne hrane, piće u baru ili za ispijanje ukusnog vina sa prijateljima. Ali noći kad ostanete kod kuće, iskoristite za podsticanje gubitka težine.

zena-spava2

Ako se borite sa nekim kilogramom viška, evo šta možete da uradite večeras:

Večera bez soli

Ako ne želite da osjećate nadutost u stomaku, izbjegavajte (kinesku) hranu koja sadrži puno soli. So se zadržava u tijelu noću, tako da ćete ujutro osjećati veću nadustost u stomaku nego obično.

Večernji trening

Umjesto znojenja ujutru, uradite noćni trening. Nema potrebe za specifičnim vježbama, dovoljno je da se krećete i da budete aktivni. Ljudi koji su aktivni spavaju mnogo bolje noću.

Pripremite užinu

Prosječni obrok u restoranu ili kafiću sadrži dvostruko veći broj kalorija od onoga koji ćete pripremiti kod kuće. Zbog toga danas preporučujemo da pripremite sutrašnju užinu ili doručak.

Ne zaboravite na vodu

Ovo je svakako već poznato, ali ne treba da se plašite ukoliko tokom spavanja osjetite potrebu za toaletom. Da ne biste morali da ustajete preko noći, pijte mnogo vode najkasnije do 1 sat prije spavanja.

Zamračite sobu

Hormon melatonin pomaže organizmu da sagorijeva kalorije, a tijelo ga proizvodi više ako je soba tamna. Isključite svjetla prije spavanja.

Provjetrite sobu

Provjetrite sobu, jer ukoliko spavate u sobi gdje je temperatura oko 19 stepeni, sagorijećete 7% više kalorija nego da spavate u toploj prostoriji.

Izvor: zenskimagazin

Vaš komentar na članak: