08.02.2015 u 10:16 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

Zahvaljujući ovom receptu, struk se dnevno smanjuje za 1 cm

Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid…

ren-med-limun

Glavni sastojci ovog recepta su sviježi hren, ne prskani limuni s korom i med. Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, prije recepta, kratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće upotrebljava koren hrena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalij, vitamin B1, vitamin B6, željezo, kalcij, vitamin B2, magnezij, fosfor…). Hren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari. Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.

Loading...

Svjež korijen može se koristiti preko cijele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pijesak ili drži u podrumu. Ako imate veći korijen, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vam izrendani ren ostane svjež i nakon tri nedjelje, pomiješajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice.
Recept napitka za mršavljenje

Sastojci:

- 125 gr hrena
– 3 neprskana limuna
– 3 kašike meda

Postupak:

Izmiksajte u blenderu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasjecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom također izmiksajte i pomješajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmješajte.

Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: