13.07.2017 u 11:06 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ako su vam bubrezi u OPASNOSTI tijelo će vam poslati OVIH 8 znakova!

Bubrezi su neophodni za sve tjelesne funkcije i filtriraju od 10 do 150 litara krvi dnevno. Oni čuvaju krv zdravom.

bubrezi

Sada ćemo vam predstaviti 8 simptoma koji su povezani s oštećenjem bubrega, a ako želite da ih prepoznate i spriječiti štetu na vrijeme pažljivo pročitate:

Oteklina – ako bubrezi počinju da otkazuju lice će biti otečeno, kao i zglobovi i udovi. Oteklina počinje da se pojavljuje kada bubrezi ne mogu da rade svoj posao kako treba i ne mogu se riješiti prekomjerne tekućine.

Promjene u mokrenju – problem tokom mokrenja, pritisak tokom procesa, tamna mokraća, rjeđe uriniranje u malim količinama, učestalo uriniranje u velikim količinama, pjenast urin, potreba za mokrenjem tokom noći.

Loading...

Osip na koži – obično je povezan s zatajenjem bubrega. Otpad se nagomila u krvi i zbog toga koža izgleda nezdravo, suha i nadražena. Ako je osip uzrokovan izravno od strane bubrega kozmetika ne može riješiti problem koji dolazi iznutra, ali može ga olakšati malo s vanjske strane.

Umor – Kada su bubrezi zdravi oni proizvode EPO (eritropoetin) – hormon koji čini više crvenih krvnih stanica koje donose kisik. Ako se snizi broj stanica dolazi do umora koji ima uticaj i na mozak i mišiće.

Pomanjkanje daha – ovo je čest problem povezan s oštećenjem bubrega. To se događa kada tijelo nema dovoljno kisika, zbog malog broja crvenih krvnih stanica.

Metalni ukus u ustima – kada se otpad gomila u krvi ukus hrane i miris lošeg zadaha će se početi mijenjati. Znakovi oštećenja bubrega su također i slab apetit i teške promjene u određenoj hrani.

Bol – To stanje također predstavlja bol u gornjem dijelu leđa. Isto područje gdje su smješteni bubrezi.

Loša koncentracija i vrtoglavica – Anemija se pojavljuje zbog lošeg protoka kisika do mozga i to se događa u slučaju zatajenja bubrega. Vaš fokus i koncentracija će biti zbrkani, dolazi do problema sa pamćenjem, a vi ćete se osjećati vrtoglavicu.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: