14.10.2015 u 22:49 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: Ova pasta ubija sve bakterije i gljivice u organizmu

Ovaj lijek ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide.

zglobovi-mast

Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnih, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.

Recept

Sastojci:

- 700 ml svježeg jabukovog sirćeta
- četvrtina šoljice usitnjenog bijelog luka
- četvrtina šoljice usitnjenog crnog luka
- 2 sveže ljute paprike
- četvrtina šoljice rendanog đumbira
- 2 kašičice rendanog Hrena
- 2 kašičice kurkume u ​​prahu ili 2 komada korijena kurkume

Priprema:

U većoj posudi pomješajte sve sastojke osim sirćeta pa ih prebacite u staklenu teglu. Pazite da se dvIJe trećine tegle sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabukovim sirćetom. Teglu potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i sirće izmješaju. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dvije nedelje, nekoliko puta dnevno promućkajte teglu pa nakon dve nedelje pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to uradite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.

Primjena:

Pojedite jednu kašiku pripravka svaki dan kako biste pobjedili loše bakterije u telu i ojačali imunitet.Postepeno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrebite jednu šoljicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta u toku dana.

Izvor: kucnilekar

loading...
Loading...

Vaš komentar na članak: