28.02.2021 u 18:35 | Zanimljivosti | Komentari

ONKOLOZI OVE NAMIRNICE BAŠ NIKAD NE JEDU: Ako želite dobro zdrvlje, na ovu hranu zaboravite i vi!

Vodite računa koju hranu unosite u oragnizam

doctor-5710150_1280

Recept za savršeno zdravlje ne postoji, ali hrana može da pomogne da se osećamo bolje i da se rizik od raznih oboljenja smanji. Onkolozi su podelili sa nama kako izgleda njihoiva ishrana i koje su to namirnice zauvek izbacili iz ishrane, a koju hranu preporučuju.

Beli hleb i prerađeni proizvodi od mese su obično puni aditiva i nisu dobra opcija. Takođe, brza hrana je zabranjena, ukoliko želite da vam zdravlje bude na visokom nivou, složni su lekari.

Onkolog iz Denvera, dr. Robert LaPorte kaže da ne jede puno procesuiranog mesa i izbegava testenine. Kolače jede retko, jer su puni šećera.

Loading...

“Ključ za pravilnu ishranu je izbegavanje svakodnevnih iskušenja”, kaže profesor Mark Moris iz Los Anđelesa. Izbacivanje masnih i slatkih grickalica je ključno. Grickalice su pune loših masti, šećera, ali i aditiva, a svi oni zajedno loše utiču na organizam. Ako imate napade gladi, uradite što i on – pojedite malo tunjevine. One su pune vitamina i minerala, a zasitiće vas brzo.

“Crveno meso treba smanjiti i jesti jako retko, dok je ono prženo potpuno zabranjeno. Ono nije nimalo zdravo”, naglašava dr Čarls Kas.

Koje namirnice se nalaze na listi poželjnih? Evo koju hranu preporučuju:

“Pazim na unos proteina i vlakana, pa se trudim da svakog dana pojedem do 5 voćki ili nekog povrća, verujem da su sveže namirnice odličan način prevencije od raznih bolesti”, kaže dr. Džordan Berlin.

Onkolozi preporučuju i pojačan unos ribe, jer sadrže omega 3 masne kiseline koje su dokazano dobre za srce, creva i krvni sistem.

Dr Majk dodaje i da je dobro jesti i dosta orašastih plodova, zbog sadržaja vlakana, omega 3 masnik kiselina i dobrih masnoća. Dobar izbor je i govedina.

Izvor: stil

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: